Τα διαδικτυακά Infodays για το έργο «ΙΝΝΟΝΕΤS» διοργανώθηκαν με επιτυχία

spot_img

Infodays της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά για το έργο «ΙΝΝΟΝΕΤS»

Διαδικτυακά Infodays, διοργανώθηκαν με επιτυχία τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και την Περιφερειακή Ενότητα της Κεφαλληνίας και Ιθάκης, από την Ένωση Εταιριών Dotsoft AE – Epsilon (εμπειρογνώμονες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το έργο INNONETS) ως δράσεις του προγράμματος “Καινοτόμα Δίκτυα για τον Αγροδιατροφικό τομέα (Innovative Networks for the Agrifood sector)” με ακρωνύμιο “INNONETS”, που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG V/A ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός.

Τα Infodays στοχεύουν στην ενημέρωση των δυνητικών χρηστών των προϊόντων του έργου ώστε να συμμετάσχουν στα Εργαστήρια Μεταφοράς Γνώσης (Living Labs) τα οποία θα αποτελέσουν το κοινό πεδίο για συνεργασία μεταξύ των φορέων της τετραπλής έλικας (διοίκηση, επιχειρήσεις, ιδρύματα, εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών). Η διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων θα ενεργοποιήσει φορείς μέσα από μια διαδικασία αναζήτησης απαντήσεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν τη βιώσιμη διαχείριση της τροφής και την εισαγωγή της καινοτομίας στις ΜΜΕ του αγροδιατροφικού τομέα.

Το έργο

Το έργο INNONETS προτείνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός δυναμικού διαπεριφερειακού συστήματος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ως προς την αύξηση της καινοτομίας  προς τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας- Ιταλίας και ειδικότερα τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Απουλίας.

Εταίροι του έργου, εκτός από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ελλάδα) που είναι ο Ηγέτης Εταίρος, είναι η Περιφέρεια Απουλίας – Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης, Καινοτομίας, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Εργασίας με την τεχνική υποστήριξη της ARTI, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας,  το Πολυτεχνείο του  Μπάρι και η Περιφερειακή Ένωση Συνεταιρισμών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων της Απουλίας (Ιταλία). Συνδεδεμένοι συνεργάτες του έργου είναι το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο της Βασιλικάτα.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται