Ρόδη Κράτσα στη Ζάκυνθο: Συνεργασία Περιφέρειας & Δήμου για την ανάπτυξη & προβολής της

spot_img

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου

προς όφελος της κοινωνίας, της ανάπτυξης και της προβολής της Ζακύνθου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου από τον οποίο ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στην συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Δήμο Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν θέματα που αφορούν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται αναφορικά με το επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με στόχο να αναδειχθεί ο ιστορικός ρόλος της Ζακύνθου τόσο στην Ελληνική Επανάσταση, όσο και στην μετέπειτα συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

Αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την ωρίμανση έργων του Δήμου Ζακύνθου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, τις προτάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν για την αποκατάσταση βασικών υποδομών και πολιτιστικών μνημείων μέσα από διάφορα προγράμματα αλλά και συνδυαστικά με τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση της συντήρησης, εξωραϊσμού και αποκατάστασης του εμβληματικού και επιβλητικού κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου. Κυρίως, την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως φορέας χρηματοδότησης και ο Δήμος Ζακύνθου ως κύριος του έργου, να εργαστούν για την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου το οποίο μεταξύ άλλων στεγάζει την Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 2018, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την αίθουσα φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων η οποία χρησιμοποιείται και ως τόπος συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της λειτουργίας του νέου περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στην οποία η συμβολή του Δημάρχου Ζακύνθου θα εξακολουθήσει να είναι σημαντική αφού είναι μέλος του ΔΣ του νέου ΦΟΔΣΑ.

Η περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Ζάκυνθος πρέπει να βγεί πιο δυνατή από την κρίση της πανδημίας με χρήσιμα διδάγματα για την ανάγκη της υψηλής προστασία της δημόσιας υγείας, συλλογικής προσπάθειας, συντονισμού σχεδίων και δράσεων, εξέλιξης του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής πολιτικής.

“Στην νέα αυτή εποχή θα είμαστε όλοι ενωμένοι και αποτελεσματικοί” συμπλήρωσε.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται