Με τον υποψήφιο πρύτανη, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, συναντήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

spot_img

Με τον υποψήφιο πρύτανη, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο συναντήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Με τον υποψήφιο Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 , στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα –  Τσαγκαροπούλου.

Στη συνάντηση ο κ.Φλώρος,ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο Αντιπρύτανη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Ευστάθιο Μακρή, ανέπτυξε τους στόχους του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εστιάζοντας στην ανάπτυξη της έρευνας και την ποιοτική και εμπεριστατωμένη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις ιδιαίτερες προοπτικές ουσιαστικής ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου με έμφαση στις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η νέα πρυτανική Αρχή και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σε συγκεκριμένες δράσεις ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας αλλά και ειδικότερα στον προγραμματισμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027. 

Τονίστηκε η απαιτούμενη συνέργεια σε τεχνοοικονομικό επίπεδο  για την επίλυση κτιριακών ζητημάτων του ιδρύματος, μέσω της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων. Σημειώνεται ότι πρόσφατα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» το έργο για το «Κτήριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου», συνολικού προϋπολογισμού 16.363.900 ευρώ.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς σε θέματα ανάπτυξης και προώθησης της καινοτομίας τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο.

Ειδικότερα η κ.Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση της έρευνας και στη δημιουργία ερευνητικών Ινστιτούτων. Ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης και των κριτηρίων  για την καινοτομία, όπως αυτή μπορεί να προκύψει από διεπιστημονικές προσεγγίσεις, προσανατολισμένες και στις ανάγκες της Περιφέρειας.

Επιπλέον αναφορά έγινε και στην ανάγκη λειτουργίας του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Λευκάδα, το οποίο βρίσκεται σε αναστολή,ενόψει επανεξέτασης της επάρκειάς του, η λειτουργία φοιτητικών εστιών σε όλα τα νησιά, η ίδρυση κέντρου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών , η λειτουργία του σχεδιαζόμενου Film Office, το οποίο θα συντονίσει τις ενέργειες υποδοχής, υποστήριξης και έλξης οπτικο-ακουστικών παραγωγών από την εγχώρια και την διεθνή αγορά, αλλά και η ανάπτυξη νέων ψηφιακών υποδομών που μπορούν να ενισχύσουν  την διεθνή παρουσία της Περιφέρειας.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται