Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τους Επτανήσιους στην Πάτρα (Εικ)

spot_img

4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ:

“ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΘΕ. 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ”

Στο σπίτι των Κεφαλλήνων της Πάτρας “Ο Αγιος Γεράσιμος” φιλοξενήθηκε η συνάντηση των Συλλόγων Κερκυραίων, Λευκαδίων, Ιθακησίων, Κεφαλλήνων και Ζακυνθινών που διαβιούν και δραστηριοποιούνται στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία επισκεφθηκε την Πάτρα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του 8ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”. 

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστα Καποδίστρια αντάλλαξε  απόψεις και ιδέες για δράσεις προκειμένου να αναδειχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο πολιτισμός και η κουλτούρα των Επτανησίων στην Πάτρα.  

Δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας που καταβάλλουν και συζήτησαν για τα έργα που η Περιφερειακή αρχή υλοποιεί σε κάθε νησί αλλά και για την ανάγκη υποστήριξης των Συλλόγων Επτανησίων για εκδηλώσεις που διοργανώνουν στην Πάτρα και αλλού.

Παρουσίασε αναλυτικά το όραμα για τα Ιόνια Νησιά και το πρόγραμμα που υλοποιείται σε έργα υποδομών όπως το οδικό δίκτυο, την ανάδειξη των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών μνημείων, την δημόσια υγεία και τα 12 Κέντρα Υγείας στα Επτάνησα που εκσυγχρονίζονται και εξοπλίζονται με μέριμνα της Περιφερειακής Αρχής, όπως και τα Γενικά Νοσοκομεία. Συζήτησαν για τον τουρισμό και την προβολή των Επτανήσων ως “ασφαλής προορισμός”, την έλξη του εσωτερικού τουρισμού και την προετοιμασία για την πτήση των υδροπλάνων που θα συνδέσουν την Πάτρα με τα Ιόνια Νησιά.

Η κα Κρατσα – Τσαγκαροπούλου ανακοίνωσε, επίσης, την δεσμευσή της για την πραγματοποίηση του πόθου των Επτανησίων της Αθήνας να τοποθετηθεί σε ανάλογη θέση ο ανδριάνδας του Διονυσίου Σολωμού στην πρωτευουσα, ενώ υποσχέθηκε και την τιμητική προβολή και άλλων εμβληματικών μορφών όπως του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

“Είναι ιδιαιτερη η στιγμή για μένα να βρίσκομαι μεταξύ των συμπατριωτών μου Επτανησίων έχωντας πάντα στο νου ότι όπου και να βρεθούν διαπρέπουν σε κάθε τομέα. Ήτανζωηρή επιθυμία για μένα να έρθω και να σας συναντησω δεδομένου με οτι η Πάτρα είναι προέκταση των Ιονίων Νήσων. Ένιωσα την υποχρέωση να σας ενημερώσω για τα έργα μας και να μοιραστούμε όνειρα, προβληματισμούς και ιδέες για κοινές δράσεις” δήλωσε η Περιφερειάρχης και πρόσθεσε “ο εορτασμός για τα 200 από την Επανάσταση του 1821 φέρνει τους Επτανησίους πιο κοντά μεταξύ τους αλλά και με την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο. Είναι ευκαιρία μέσα από δράσεις να αναδείξουμε το πως τα Ιόνια Νησιά πρόσφεραν στον αγώνα αλλά και στην σύσταση του ελληνικού κράτους”.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img