Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο Νοσοκομείο του Ρίου (Εικόνες)

4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟY

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ 

ΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία Βοήθεια” στο Ρίο, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για προγραμματισμένη συνάντηση με την Διοικήτρια Μαμμή Παναγούλα, και εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού με στόχο την ενημέρωση για την λειτουργία του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείου Αναφοράς και για τα Ιόνια Νησιά.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της για την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην αντιμετώπιση και περίθαλψη των κρουσμάτων κορονωϊού που διαχειρίστηκαν ως νοσοκομείο αναφοράς για τα Ιόνια Νησιά, αλλά και εν γένει για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών προερχόμενων από τα Επτάνησα.

Τόνισε έντονα το θέμα της νησιωτικότητας που επιβαρύνει την στελέχωση των γενικών Νοσοκομείων των Ιονίων και η επείγουσα ανάγκη πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και ενημέρωσε πως έχει ζητηθει από τον Υπουργό Υγείας ο επαναπροσδιορισμός των κινήτρων που μπορούν να δοθούν στους επικουρικούς και ειδικευόμενους γιατρούς πέραν των επιδομάτων και της διευκόλυνσης στέγης, ώστε να υπάρχει πλήρη κάλυψη στην στελέχωση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τονίστηκε η ανάγκη συνεχούς εξειδικευμένης εκπαίδευσης του προσωπικού και για σοβαρά περιστατικά covid-19, ενω η Περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, πως έχει ζητήσει τον εξοπλισμό και την λειτουργία των ΜΕΘ σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία εστιάζοντας στις απαράδεκτες ελλείψεις στην Κεφαλλονιά και στην Λευκάδα. 

Την Περιφερειάρχη συνόδευσε στην επίσκεψη αυτή ο  Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κώστας Καποδίστριας ο οποίος παρουσίασε την συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου για την προμήθεια εξοπλισμού συμφωνα με τις ανάγκες κάθε νοσοκομείου μέσω του προγράμματος Interreg και ενημέρωσε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου του Ρίου για τις δυνατότητες ενίσχυσης του εξοπλισμού του μέσω αυτού του προγράμματος.

Τέλος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του 72χρονου ζακυνθινού που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και νοσηλευεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου. Η Περιφερειάρχης εκφράζει προς την οικογένεια και τους συγγενείς του ταχεία ανάρρωση και συντομα να επιστρέψει γερός στο σπίτι του.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέτρος Πετράτος: “Ο Τηλέμαχος (Καραβίας) της Ιθάκης”

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ           Με τον Τηλέμαχο είναι παλιά η σχέση μας. Από τα φοιτητικά μας χρόνια –...

Λιμεναρχείο: Από το βράδυ της Τρίτης 27.10 αυξημένα μέτρα λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ΘΕΜΑ : «Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».ΣΧΕΤ: ΩΠ:261357/10-20 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ/NT. Σε εκτέλεση...

Κορονοϊός: Η διασπορά των 715 νέων κρουσμάτων – 7 νεκροί & 95 στη ΜΕΘ (26.10.2020)

Σήμερα ανακοινώνουμε 715 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας....

Υπουργός Ναυτιλίας: Το Λιμενικό Σώμα ενεργεί αποτελεσματικά, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου

Το σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέδειξε ο Υπουργός...

Κηδεία: Χαραλαμπία (Μπία) Μοσχονά του Χαρίλαου (Ετών 81)

ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη μας Νουνά , Γιαγιά ,Αδελφή και Θεία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ (ΜΠΙΑ) ΧΑΡΙΛΑΟΥ...

Περιφέρεια ΙΝ: 1.250.000 ευρώ για την Κεφαλονιά & την Ιθάκη για αντιπλημμυρική προστασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέντε εκατομύρια ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Νέο χορευτικό τμήμα ενηλίκων στους «ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ»

Νέο χορευτικό τμήμα ενηλίκων στους «ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ»Με αφορμή τη συμπλήρωση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού συμμετεχόντων στα τμήματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, ο...

Το “ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ” στο Ληξούρι έπεσε (για την αφαίρεση των εμποδίων κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην πλατεία)

Το "ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ" ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΕΠΕΣΕ Οπως πληροφορηθηκαμε απο τον κ Δήμαρχο και τον κ Αντιδήμαρχο η αφαίρεση των...
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται