Κορονοϊός-Ουκρανία: Δήμαρχος σκάβει τάφους για να πείσει τους κατοίκους

spot_img

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Νντίπρο πήρε την πρωτοβουλία να σκάψει εκατοντάδες τάφους, παρότι δεν είναι καταγεγραμμένος μέχρι στιγμής ούτε ένας θάνατος στην περιοχή.

Ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο μέτρο, αφενός για να αντιμετωπισθούν ανάγκες που θα προκύψουν ενδεχομένως από την πανδημία και αφετέρου για να πείσει τους συμπολίτες του να παραμείνουν στα σπίτια τους και να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό πήρε ένας δήμαρχος στην Ουκρανία: έσκαψε εκατοντάδες τάφους, μολονότι η πόλη του, η Ντνίπρο, δεν έχει καταγράψει ακόμη κανέναν θάνατο.

Συνολικά 615 τάφοι έχουν ανοιχτεί σε διάφορα κοιμητήρια της πόλης και 2.000 σάκκοι νεκρών βρίσκονται σε ετοιμότητα στο βιομηχανικό αυτό κέντρο με πληθυσμό σχεδόν 1.000.000 κατοίκους, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Γιούλια Βίτβιτσκα, εκπρόσωπος Τύπου της δημαρχίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμαρχο Μπόρις Φιλατόφ, έναν πλούσιο επιχειρηματία, που είναι πολύ δραστήριος στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Για όσους εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν: προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook στις 2 Απριλίου, ανακοινώνοντας πως προτίθεται να σκάψει εκατοντάδες τάφους και καλώντας τους συμπολίτες του να τηρήσουν ευλαβικά τα περιοριστικά μέτρα, που συχνά αψηφούν.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Χωρίς υπερβολή, πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου”, τόνισε ο δήμαρχος, απειλώντας παράλληλα με πρόστιμο 17.000 γρίβνα (περίπου 570 ευρώ) τους παραβάτες της απαγόρευσης.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία του έγινε δεκτή με ανάμεικτα συναισθήματα στην πόλη Ντνίπρο, που αριθμεί μόνον 13 επίσημα κρούσματα κορονοϊού και κανέναν θάνατο, όταν στην Ουκρανία τα κρούσματα είναι 1.462 κι οι θάνατοι 45.

ΠΗΓΗnews247.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img