Έτσι θα τρώμε στα εστιατόρια όταν ανοίξουν; Η Ιταλία δίνει μια γεύση (Εικόνες)

spot_img

Ένα γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο σε έναν πλανήτη που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού, μπορεί να μοιάζει περισσότερο με την επίσκεψη σε ένα αγαπημένο πρόσωπο στην φυλακή… εάν αυτό το τεστ στην Ιταλία δίνει κάποια δείγματα.

Ο Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων στις 4 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να επανέλθει η χώρα στους κανονικούς της – όσο είναι εφικτό – ρυθμούς. Η κυβέρνηση προετοιμαζόταν για την επανέναρξη των επιχειρήσεων και εργάστηκε συστηματικά με τους επιστήμονες και τους ειδικούς για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού προγράμματος για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Προετοιμασία των υπαίθριων αγορών, με την διατήρηση αποστάσεων ασφαλείας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ιταλία

Ένα από τα θέματα που απασχολεί πολύ κόσμο είναι το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ, όπου ο κόσμος δεν μπορεί να διατηρήσει την απόσταση των δύο μέτρων που θεωρείται ασφαλής για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού. Πώς θα μπορούσαμε να απολαύσουμε ξανά το αγαπημένο μας φαγητό στο εστιατόριο κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας;

Ο κατασκευαστής του πλέξιγκλας, τοποθετεί το διαχωριστικό στο τραπέζι του εστιατορίου Il Ciak

Το πείραμα εστιατορίου στην Ιταλία

Μια πρώτη δοκιμή έκανε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Il Ciak στην περιοχή Τραστέβερε της Ρώμης, που δοκίμασαν μια πιθανή νέα εγκατάσταση. Την τοποθέτηση πλέξιγκλας στην μέση του τραπεζιού ως διαχωριστικό. Το ζευγάρι κάθισε σε ένα τραπέζι δύο ατόμων και στο μέσο του τραπεζιού και κατά μήκος έχει τοποθετηθεί ένα κομμάτι πλέξιγκλας. Και μπορεί το διαχωριστικό να κάνει λιγότερο ρομαντικό αυτό το δείπνο, ωστόσο ο Βαλέριο Καλντερόνι (ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου) και η σύζυγός του Μαρτίνα, έχουν άφθονο χώρο για το φαγητό τους και εξακολουθούν να μπορούν να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Φυσικά, δεν είναι σαφές πώς τα διαχωριστικά αυτά θα επηρεάσουν τις συνομιλίες των καθούμενων, ειδικά εάν πρέπει να φορούν και μάσκα – αλλά πρόκειται για ένα τεστ. «Θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά προς το παρόν είναι η μόνη λύση» εξηγεί ο Βαλέριο Καλντερόνι, δοκιμάζοντας το πάνελ.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου με τον κατασκευαστή του πλέξιγκλας δοκιμάζουν το πάνελ

Υπάρχουν επίσης, πολλοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο ιδιοκτήτης. «Θα μειώσω τις θέσεις στο εστιατόριό μου κατά 50%. Μειώνοντας τις θέσεις, μειώνω και το προσωπικό μου».

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών δοκιμάζει το διαχωριστικό τηρώντας όλα τα υπόλοιπα μέτρα – φορούν ακόμη και γάντια

Όσο για τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας Nuova Giga Print srl που έφτιαξε τα πλέξιγκλας αυτά και που ασχολείται με την παραγωγή συσκευών ασφαλείας για εμπορικές εγκαταστάσεις, όπως λέει «η τιμή του πλέξιγκλας έχει φτάσει στα ύψη, λόγω της αυξημένης ζήτησης».

Η σωματική επαφή θα γίνεται μέσω του πλέξιγκλας
Τσούγκρισμα ποτηριών ακόμη και με ένα διαχωριστικό πλέξιγκλας

Φωτογραφίες: Ansa via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img