ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει το αφήγημα Κράτσα & κυβέρνησης για τη δήθεν νομιμότητα των αποφάσεων ΦοΔΣΑ

spot_img

Καταρρέει το αφήγημα Κράτσα και κυβέρνησης για την δήθεν νομιμότητα των αποφάσεων του ΦοΔΣΑ

Με απόφαση της, στις 22/4/2021, η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006  έκανε αποδεκτή την προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου Αργοστολίου ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ και των δυο Δημοτικών Συμβούλων Κεντρικής Κέρκυρας εναντίον  αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΦΟΔΣΑ.

Αυτό αποτελεί την δικαίωση του αγώνα  ενάντια στο πραξικόπημα   της διάλυσης ενός επιτυχημένου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια, αρχικά με την Διαδημοτική και στη συνέχεια με την ΕΔΑΚΙ. Η  εξέλιξη αυτή  δείχνει πως ο μεγάλος νικητής είναι η Αυτοδιοίκηση και μάλιστα η Πρωτοβάθμια, επιβεβαιώνοντας ότι οφείλει και πρέπει να συνεχίσει ως ο θεσμικός στυλοβάτης της τοπικής κοινωνίας.

 Οι δυο  αποφάσεις, που στηρίζονταν στο  άρθρο 93 του Αντί-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη   νομιμοποιούσαν της υφαρπαγής του έργου του Δήμου Αργοστολίου για την «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» και  τη δημοπράτησή του από τον  ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων με το οποίο η κυβέρνηση και η ΠΙΝ/ΚΡΑΤΣΑ επιχειρούν την βίαιη μεταβίβαση της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Η προκλητική καταπάτηση νόμων και διατάξεων από το σύστημα ΝΔ/ΚΡΑΤΣΑ ,για την προώθηση αυτού του σχεδίου που στόχο έχει την κερδοφορία συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος της τοπικής κοινωνίας γίνεται πλέον ολοφάνερη και στον ποιο δύσπιστο πολίτη.

Με βάση την προαναφερθείσα  απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 είναι αυτονόητο ότι η  επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών του διαγωνισμού του έργου από τον ΦΟΔΣΑ  δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει την διαδικασία αφού  δεν είναι νόμιμες:

  • Η απόφαση για την «λύση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΔΑΚΙ ΑΕ και Δήμου Αργοστολίου για το έργο πράξη: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» που λήφθηκε στις 13/11/2020 κατά την 2η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ
  •  Η με αριθμό 5/13-1-2021 απόφαση «Αποδοχή της εγκεκριμένης μελέτης του υποέργου «έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και επέκταση ΧΥΤΥ –ΟΕΔΑ Κεφαλονιάς, έγκριση της διακήρυξης – τευχών δημοπράτησης και εξουσιοδότηση της κας Προέδρου» η οποία λήφθηκε στις 13/1/2021

Η  Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να  αναστείλει  τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ να αφουγκραστεί τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας και ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους!

Αργοστόλι 23/4/2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται