Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων για Περιφέρεια: Καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού στα Ιόνια Νησιά

spot_img

Π.Ι.Ν.: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Με αλαζονικό, επιθετικό και προκλητικό ύφος οι απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ), για τα προβλήματα του λαού μας που έφερε προς συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση.

  • Χαρακτήρισε ως ανακρίβειες, την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, την υποστελέχωση, την μεταφορά ασθενών εκτός Κεφαλονιάς, τα ανύπαρκτα βήματα για την λειτουργία της Μ.Ε.Θ., το γεγονός ότι το επικουρικό  προσωπικό, με ευθύνη της κυβέρνησης, παρέμενε  για μήνες απλήρωτο.
  • Χαρακτήρισε συκοφαντία και προϊόν άγνοιας το δικαίωμα της ολοκληρωμένης ενημέρωσης για τον πραγματικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό στη Νότια Κέρκυρα στον οποίο, υποτίθεται, εντάσσεται το περίφημο τεχνικό έργο στη θέση Βαρκά.
  • Μικροπολιτική, ονόμασε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, την απαίτηση να ελεγχθεί η πορεία των έργων στην περιοχή και η ευθύνη του εργολάβου για την εφαρμογή των υποχρεώσεών του, ώστε να παραδοθούν τα έργα έγκαιρα και άρτια.
  • Τα ρέστα τους, έδωσαν κατά τη συζήτηση για το Μaster Plan Πυλάρου, προκειμένου να αθωωθεί η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, από την δημιουργία πλημμυρικών φαινόμενων στην Αγ. Ευφημία. Αρωγός σε αυτήν την προσπάθειά, η ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ) που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι εταιρείες θα συνετιστούν» ξαναζεσταίνοντας το δηλητηριώδες παραμύθι ότι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπορούν να συνυπάρχουν με τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού.
  • Με τον προκλητικό τίτλο «Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό», κατέληξαν στην ανάγκη κάλυψης των PCR των τουριστών για την επιστροφή στη χώρα τους!!! Γύρισαν για άλλη μια φορά την πλάτη στους εργαζόμενους στον τουρισμό!!! Συνέχισαν την κοροϊδία των μικρών επιχειρήσεων, για ένα πρόγραμμα που είναι σχεδιασμένο με κριτήρια που εξυπηρετούν τις μεγάλες επιχειρήσεις (τζίρο, αριθμό εργαζομένων κλπ), δεν έχουν καταβληθεί ούτε τα ελάχιστα, στις μικρές  επιχειρήσεις, ενώ το νέο πρόγραμμα των 16 εκ. αγνοείται.
  • Επικαλούμενοι τη νομιμότητα για την 100% πληρότητα των λεωφορείων αρνήθηκαν για άλλη μια φορά την ενίσχυση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, με το απίθανο επιχείρημα ότι «δεν έχει βρεθεί κρούσμα που να προέρχεται από μαθητή». Έκαναν πως δεν άκουσαν την εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ, για την αξιοποίηση των χρημάτων που έχουν περισσέψει, από μεγάλο αριθμό δρομολογίων που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των συνθηκών.

Η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται, γιατί την βιώνει ο λαός:

  • Τα δημόσια νοσοκομεία, παραμένουν «γονατισμένα» από το πανδημικό κύμα ως αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων, της υποχρηματοδότησης και της επιχειρηματικής δράσης.
  •  Τα «μεγαλεπήβολα σχέδια» του κεφαλαίου στην ενέργεια, συνοδεύονται κι από «φόρο λάσπης και αίματος» για το λαό, που τα πληρώνει με την επέκταση της ενεργειακής φτώχειας, τις διακοπές ρεύματος και τα χρέη που εκτοξεύονται, αλλά και με τα «πράσινα» χαράτσια που γενικεύονται.
  • Εκπαιδευτικοί και μαθητές βιώνουν τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, της μεταφοράς της κρατικής ευθύνης στην Τοπική Διοίκηση, την ένταξη της προστασίας της υγείας τους στην λογική κόστους-οφέλους.
  • Οι μικροεπαγγελματίες αν και υπερχρεωμένοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με πιο αυστηρές πολιτικές είσπραξης, με την φοροληστεία, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια, δίνοντας ουσιαστικά μάχη επιβίωσης.
  • Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και στους συναφείς με τον τουρισμό κλάδους, βρίσκονται εκτεθειμένοι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Αντιμέτωποι με την ανεργία και την απληρωσιά.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που φέρει τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και των συνοδοιπόρων τους στις Περιφέρειες και στους Δήμους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Με αυτήν τη βαρβαρότητα και τη χυδαία υπεράσπισή της δεν χωράει κανένας συμβιβασμός.

Η πείρα έχει δείξει ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, την συλλογική δράση, την διεκδίκηση για καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, είχαμε κατακτήσεις.

22/04/21

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img