Αλλαγή ώρας την Κυριακή 29/10: Δεν ξεχνάμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας

spot_img

Αλλαγή από την καλοκαιρινή στη χειμερινή ώρα. Πότε γυρνάν πίσω οι δείκτες των ρολογιών μας. Τι κερδίζουμε, τι χάνουμε.

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, έτσι και αύριο, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, έχουμε αλλαγή ώρας από τη λεγόμενη θερινή στη χειμερινή και γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω.

Advertisement: 0:17

Ετσι, αύριο, Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, στις 4.00 π.μ. οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω και θα δείξουν 03.00 π.μ. και κατά συνέπεια θα κερδίσουμε μια ώρα ύπνου.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αύριο, λοιπόν, Κυριακή,   θα ξημερώσει μία ώρα νωρίτερα αλλά και θα νυχτώσει μία ώρα νωρίτερα.

Η απόφαση της ΕΕ που δεν εφαρμόστηκε

Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνται να επιλέξουν μία από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή). Ωστόσο, η απόφαση αυτή για τη μη αλλαγή της ώρας δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Σημαντικό ρόλο στη λήψη της συγκεκριμένης και, ανεφάρμοστης μέχρι σήμερα, απόφασης διαδραμάτισαν μεταξύ άλλων και οι «επιπτώσεις» από την αλλαγή ώρας στο βιολογικό ρολόι καθώς είναι καταγεγραμμένη η δυσκολία στην άμεση προσαρμογή.

Σήμερα δεν υπάρχει εικόνα για το αν ποτέ αυτή η απόφαση τελικά θα εφαρμοστεί καθώς δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη στην απαλλαγή της Ευρώπης από το συγκεκριμένο μέτρο της αλλαγής της ώρας κάθε Οκτώβριο και Μάρτιο.

Τι αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, ως ισχύει σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Ως εκ τούτου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.»

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img