Σπ. Καγκάδης: Οι πληροφορίες για Lockdown στην Αττική ρίχνουν την Ελληνική αγορά

spot_img

Οι πληροφορίες για Lockdown στην Αττική ρίχνουν την Ελληνική αγορά! 

Παρά τις δυσκολίες και καθυστερήσεις που παρουσιάζει ο κατώτερος των προβλεπόμενων ρυθμών εμβολιασμού κατά του Κορονοϊού και των απρόβλεπτων μεταλλάξεων του το σημερινό απαισιόδοξο κλίμα στην Ελληνική αγορά, λόγω των πληροφοριών για ολικό lockdown τύπου Μαρτίου 2020 στην Αττική, θα είναι κατά την άποψη μου η εξαίρεση στην μακροπρόθεσμη ανοδική πορεία των αναπτυξιακών χρόνων που θα έρθουν μόλις λήξει αυτή η πρωτόγνωρη για εμάς υγειονομική κρίση. 

Άλλωστε, πρέπει να θυμηθούμε ξανά πως η τελευταία μεγάλη πανδημία που έπληξε τον κόσμο ήταν η Ισπανική Γρίπη το 1918 και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 17 με 50 εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τις εκτιμήσεις. Οπότε,  παγκόσμιες πανδημίες σαν την τωρινή του Κορονοϊού συμβαίνουν φυσιολογικά μόνο μια φορά κάθε 100 χρόνια. Μόνο που την επόμενη φορά που θα ξεσπάσει μια νέα διαφορετική πανδημία ο κόσμος ιατρικά και τεχνολογικά θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει το νέο κίνδυνο καθώς οι διδαχτικές μνήμες στην ανθρωπότητα θα είναι νωπές και οι ιατρικές τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί τώρα θα δέσουν τις βάσεις για την ταχεία μελλοντική αντιμετώπιση του. 

Τέλος, αν θυμηθούμε τι συνέβη με την παγκόσμια πανδημία του Κορονοϊού πέρυσι το 2020 τότε θα θυμηθούμε ότι την άνοιξη πέρυσι ο Κορονοϊός στην Ελλάδα και το Βόρειο Ημισφαίριο άρχισε να υποχωρεί σημαντικά και με την ζέστη του Καλοκαιριού είχε ελαχιστοποιηθεί επιτρέποντας την επιστροφή σε μια σχεδόν κανονική οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή στη χώρα μας. Μια σχεδόν κανονική ζωή η οποία ήρθε μάλιστα και χωρίς την ύπαρξη των μαζικών εμβολιασμών που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο! Τόσο μάλλον φέτος το 2021 που προσθέτως τα οικονομικά πράγματα προβλέπονται από τους διεθνείς οργανισμούς ότι θα πάνε παντού καλύτερα από πέρυσι! Ιός είναι, θα περάσει! 

Σπύρος Καγκάδης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται