Κορονοϊός: Η απώλεια ακοής, οι εμβοές και ο ίλιγγος πιθανά συμπτώματα του Covid-19

spot_img

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σχεδόν το 15% των ατόμων με τον ιό υπέστη εμβοές και σχεδόν το 8% απώλεια ακοής

Ηαπώλεια της ακοής, οι εμβοές (βουητά) και άλλα ακουστικά προβλήματα είναι πιθανό να συνδέονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όπως μεταδίδει το Sky News, oι επιστήμονες εκτιμούν ότι το 7,6% των ατόμων που έχουν μολυνθεί με COVID-19 παρουσιάζουν απώλεια ακοής, ενώ το 14,8% υποφέρουν από εμβοές. Διαπίστωσαν επίσης ότι ο επιπολασμός του ιλίγγου ήταν 7,2%.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Μάντσεστερ, συγκέντρωσαν δεδομένα από 24 μελέτες που διαπίστωναν συσχέτιση μεταξύ κορονoϊού και ακουστικών προβλημάτων ή προβλημάτων στο αιθουσαίο σύστημα. Το αιθουσαίο σύστημα περιλαμβάνει μέρη του εσωτερικού αυτιού και του εγκεφάλου που επεξεργάζονται τις πληροφορίες που σχετίζονται με τον έλεγχο της ισορροπίας και των κινήσεων των ματιών. «Εάν επαληθευτεί ότι μεταξύ 7% και 15% έχει αυτά τα συμπτώματα, είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο καθηγητής Kevin Munro.

Τα προβλήματα ακοής μπορεί να προκληθούν και από άλλους ιούς – συμπεριλαμβανομένης της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της μηνιγγίτιδας – που βλάπτουν τα αισθητήρια κύτταρα στο εσωτερικό αυτί. Δεν είναι ακόμη γνωστό γιατί η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει αυτά τα ζητήματα και οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχει επηρεαστεί μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει. «Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που λένε ότι τα συμπτώματα συνεχίζονται. Υπάρχουν άλλοι που λένε ότι φαίνεται να έχουν ηρεμήσει λίγο, οπότε υπάρχουν πολλά τα οποία παραμένουν άγνωστα αυτήν τη στιγμή”, δήλωσε ο καθηγητής Munro.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ο Paul Johnson, 53 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο με κορονοϊό και έκτοτε είχε εμβοές. «Είναι σαν να ακούς επίμονα μια σφυρίχτρα», είπε στο Sky News. «Κάτι με το οποίο θα μπορούσα να παρομοιάσω τον ήχο θα ήταν αν για παράδειγμα έχετε νερό που περνά από ένα σωλήνα, από μια βαλβίδα, αλλά τη γυρίσετε λίγο ελαφρά, ώστε να έχετε έναν ήχο σφυρίγματος, αλλά σε πολύ υψηλότερη συχνότητα από αυτό». Ο Johnson παρατήρησε για πρώτη φορά τον θόρυβο δύο εβδομάδες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο και από τότε έχει γίνει πιο έντονο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο είναι ακόμη πιο ενοχλητικό τη νύχτα όταν δεν υπάρχει τριγύρω θόρυβος. «Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμο. Δεν μπορώ να πω ότι με κρατάει ξύπνιο, αλλά σίγουρα ελπίζω ότι δεν θα γίνει πιο δυνατό», σημείωσε.

Τα δεδομένα των ερευνητών χρησιμοποίησαν κυρίως ερωτηματολόγια ή ιατρικά αρχεία για τη λήψη συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορoνοϊό, αντί για τα πιο επιστημονικά αξιόπιστα τεστ ακοής. Οι επιστήμονες διεξάγουν μια πιο λεπτομερή κλινική μελέτη μέσω της οποίας ελπίζουν να εκτιμήσουν με ακρίβεια τον αριθμό και τη σοβαρότητα των διαταραχών ακοής που σχετίζονται με την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗethnos.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img