Παναγής Καππάτος για Περιβαλλοντική – Ενεργειακή Πολιτική: Νέο Νομοσχέδιο ορόσημο μια νέας εποχής για την Ελλάδα

spot_img

Καθοριστική Στιγμή για την Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική: Νέο Νομοσχέδιο ορόσημο μιας νέας εποχής για την Ελλάδα

Τοποθετήθηκα με ομιλία μου επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος το οποίο αποτελεί μία καθοριστική παρέμβαση για το περιβάλλον και την ενεργειακή μας ασφάλεια.

Το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με κεντρικούς άξονες τη διαχείριση υδάτων, την προστασία των δασών, την αστική ανθεκτικότητα, την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης, και την ενεργειακή ασφάλεια.

Με βαθιά αίσθηση ευθύνης, επισημαίνω ότι η Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας μας υποφέρουν από σοβαρές περιβαλλοντικές αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας. Απαιτείται άμεση δράση.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Το νομοσχέδιο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την προστασία και βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη βελτίωση των αστικών και πολεοδομικών συνθηκών, και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των ευάλωτων ομάδων.

Ειδικά, ενισχύει τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των δασών, εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες εκμετάλλευσης των δημοσίων δασών, και ενισχύοντας τη λειτουργία του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Αναπτύσσονται επίσης προγράμματα για την αντοχή των αστικών περιοχών σε κλιματικές κρίσεις, και προωθείται η καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ένα νέο πρόγραμμα θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια και θα διευρύνει τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος για ευάλωτες ομάδες και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, επεσήμανα τις προκλήσεις αλλά και τις λύσεις που μπορούμε να προσφέρουμε. Το Σχέδιο Νόμου δεν είναι απλώς ένα νομοθετικό πλαίσιο, αλλά ένα ορόσημο μιας νέας εποχής για την Ελλάδα, η οποία ηγείται στην υιοθέτηση οικολογικών και καινοτόμων πρακτικών που προάγουν τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια.

Με αποφασιστικότητα και συνείδηση, αναλαμβάνουμε δράση για τη δημιουργία ενός μέλλοντος που θα είναι πιο ασφαλές, δίκαιο, και βιώσιμο για όλους μας.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://rb.gy/bz8rzc

Παναγής Καππάτος

Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img