Τα θέματα που απασχόλησαν τη 2η συνεδρίαση λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Ληξουρίου (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 λίγο μετά τις 18:30 πραγματοποιήθηκε η 2η ειδική συνεδρίαση για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Δήμου Ληξουρίου με ερωτήσεις από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, με οκτώ ερωτήματα συνολικά. Το κλίμα ήταν γενικά καλό με αστεία και ατάκες κυρίως από τον Δημήτρη Μαντζουράτο και τον Διονύση Αραβαντινό, χωρίς φυσικά να αφήσει κανένας από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων τίποτα να πέσει κάτω χωρίς να σχολιαστεί.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Δημήτρης Μαντζουράτος αρχικά και μετά οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κατήγγειλαν το γεγονός ότι η μισή Δημοτική Αρχή Ληξουρίου ήταν απούσα και ότι στην ουσία δεν δίνουν την απαραίτητη αξία στη διαδικασία. Να πούμε ότι για τη διαδικασία δεν χρειάζεται απαρτία. Αρχικά ήταν παρόντες οι: ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης, ο Γάλεμπ Ντιουάνι, ο Χρήστος Βολτέρας, η Αδαμαντία Καμινάρη, ο Άγγελος Γαλάτης και η Ελένη Λουκέρη. Στις 19:30 έφτασε στην αίθουσα ο Κώστας Λαζαράτος, ενώ στις 20:30 ο Ανδρέας Γρηγορόπουλος. Ο Δημήτρης Μαρκέτος, Έκτορας Αντωνάτος και Διονύσης Μαρούλης δεν προσήλθαν καθόλου για τη διαδικασία.

Τα θέματα, τα οποία απασχόλησαν τους Δημοτικούς Συμβούλους και ζήτησαν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες – εξηγήσεις, με τη σειρά ήταν:

  • Τα τρία φράγματα της Παλικής με ερώτηση από τον Βαγγέλη Φαρακλό,
  • Το Γηροκομείο Ληξουρίου και η διαγραφή των οφειλών του προς τη ΔΕΥΑΚ με ερώτηση από τον Δημήτρη Μαντζουράτο,
  • Η λειτουργία της ΔΕΥΑΚ με ερώτηση από τον Βαγγέλη Θεοφιλάτο,
  • Η συγκρότηση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ληξουρίου με ερώτηση από τον Δημήτρη Μεσσάρη,
  • Το Τουριστικό Περίπτερο με ερώτηση από τον Διονύση Αραβαντινό,
  • Η λειτουργία της Πολεοδομίας στο Αργοστόλι με ερώτηση από την Τερψιχόρη Γονή,
  • Η κατάσταση των γεφυρών της πόλης του Ληξουριού με ερώτηση από τον Βαγγέλη Βαλλιάνο,
  • Η κατάσταση και το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας του Θεάτρου Ληξουρίου με ερώτηση από την Ελένη Δερέ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ: Ματίνα Σπυράτου

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΒΙΝΤΕΟ (όπως μεταδόθηκε live από τη σελίδα μας στο Facebook και ανέβηκε μετά και στο κανάλι μας στο Youtube)

Στο Facebook θα το βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/kefalonialife/videos/993203755854067

Ας δούμε ανά ερώτηση τι πληροφορίες δόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Ληξουρίου:

Ερώτηση Βαγγέλη Φαρακλού

Ο Γιώργος Κατσιβέλης του απάντησε ότι έχει γίνει αίτημα για τα φράγματα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Ερώτηση του Μαντζουράτου Δημήτρη Δημοτικού Συμβούλου με την Λαϊκή Συσπείρωση για την «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου»

Κύριε Δήμαρχε

Από τις 9/8/2021 το Ίδρυμα « Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου» με το υπ΄αρ Πρωτ. 167 έγγραφό του είχε ενημερώσει τόσο εσάς όσο και την  ΔΕΥΑΚ  ότι για τα υδρόμετρά του δεν είχε λάβει ποτέ  λογαριασμούς  για πληρωμή νερού, επειδή μέχρι τότε, ο πρώην Δήμος Ληξουρίου και μετέπειτα Δήμος Παλικής δεν χρέωνε για κατανάλωση νερού το συγκεκριμένο ίδρυμα.  Το γεγονός αυτό  προκύπτει και από έγγραφα της ΔΕΥΑΚ που μαρτυρούν ότι μέχρι τον φλεβάρη του 2017 υπήρχε μηδενική καταγραφή κατανάλωσης κυβικών, ενώ από τον Μάρτιο του 2017 άρχισε η καταγραφή κυβικών, χωρίς όμως να  χρεώνεται στο ίδρυμα και να τιμολογείται κανένα ποσό προς απόδοση στην ΔΕΥΑΚ.

 Όμως ξαφνικά, από τον Απρίλιο του 2020, χωρίς καμιά προειδοποίηση του Ιδρύματος  η ΔΙΑΔΕΥΑΚ άρχισε να χρεώνει το ίδρυμα με 550-600 κυβικά περίπου το τρίμηνο  και αντίστοιχα τιμολογημένα ποσά της τάξης των 2.500- 3000 ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν ξαφνικά το ίδρυμα να βρεθεί εν αγνοία του με χιλιάδες ευρώ χρέος και παράλληλα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο κοινωφελής του χαρακτήρας, να χρεώνεται η κατανάλωση του νερού με τον μεγαλύτερο συντελεστή.

Με βάση τα παραπάνω, με το με αρ.134- 20/7/20222 δεύτερο έγγραφό του το ίδρυμα προς τους Δημάρχους Αργοστολίου και Ληξουρίου αλλά και προς την ΔΕΥΑΚ, ζητάει  α) να υπάρξει διαγραφή των παρελθόντων οφειλών του  β) η μη χρέωση του στο εξής για ύδρευση- αποχέτευση λόγω του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα  γ) αν τα παραπάνω δεν είναι εφικτά να χρεώνεται με τον κατώτερο συντελεστή επειδή σήμερα φιλοξενεί 45 τροφίμους και απασχολεί 22 εργαζόμενους και συνεπώς πρακτικά είναι αδύνατο να περιοριστεί η κατανάλωση νερού κάτω των 100m3 ανά τρίμηνο, ώστε να μην χρεώνεται με τον ανώτερο συντελεστή δ) σε περίπτωση υποχρέωσής του για πληρωμή τελικά των συγκεκριμένων λογαριασμών, να γίνει διαγραφή των προσαυξήσεων  και των προστίμων, αφού εκτός των άλλων δεν ενημερώθηκε ουδέποτε από την ΔΕΥΑΚ για τις προαναφερθείσες οφειλές. Έκανε μάλιστα  πρόταση το ίδρυμα (επικαλούμενο και σχετική νομοθεσία), να χρεώνεται με την μικρότερη κλίμακα ανά m3,   δηλαδή με 0.62 ευρώ, καθώς επίσης να ορισθεί μια νέα τιμή ειδικά για τα φιλανθρωπικού χαρακτήρα ιδρύματα και να μην γίνεται αυτό μόνο με τις επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.α.) που το μόνο που κάνει αυτή  η διευκόλυνση είναι να μεγαλώνει τα κέρδη τους.

Από τα παραπάνω αιτήματα μέχρι σήμερα κανένα δεν έχει γίνει δεκτό, εκτός βέβαια του διακανονισμού πληρωμής του παραπάνω απεχθούς χρέους που έγινε από την ΔΙΑΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με τον οποίο, από τις 3/2/2023 το ίδρυμα υποχρεούται να καταβάλλει μηνιαία 382 ευρώ δόση για αποπληρωμή χρέους 18.332 ευρώ παρελθόντων ετών!  Δηλαδή το ίδρυμα, καταβάλει τώρα μαζί με τους  τρέχοντες  λογαριασμούς που ακουμπούν τις 2.500- 3.000 ευρώ το δυσβάστακτο και εξοντωτικό ποσό των 4.000 ευρώ (!!!) περίπου ανά τρίμηνο.

 Ακόμη όμως και μετά την  τελευταία συνάντηση του ιδρύματος με τον πρόεδρο της ΔΙΑΔΕΥΑΚ κ.   Σπαθή και το μέλος του Δ.Σ  και Δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας του Δήμου Ληξουρίου κ. Ε.Λουκέρη στην οποία εκτέθηκε ξανά το πρόβλημα, καμιά θετική εξέλιξη δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα.

Επειδή το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει αμιγώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα μακριά από οποιοδήποτε κερδοσκοπικό όφελος, επειδή στεγάζεται σε ένα νεοεπισκευασμένο κτίριο 1270 τ.μ. που φιλοξενεί 45 περιθαλπόμενους συμπολίτες μας και απασχολεί 22 και πλέον εργαζόμενους, προσφέροντας άρτιες και παραδειγματικές υπηρεσίες αποτελώντας ένα κόσμημα για τον Δήμο μας, επειδή μέχρι σήμερα καμιά επιβάρυνση δεν επιφέρει η λειτουργία του στον Δήμο μας (αντίθετα παλαιότερα είχε διαθέσει για το δήμο μας συγκεκριμένο περιουσιακό του στοιχείο), ερωτάστε ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε:

  1. να στηριχτεί η λειτουργία της « Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων-Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ληξουρίου» και συγκεκριμένα με το μέτρο της πλήρους απαλλαγής της από την κατανάλωση του νερού όπως απαιτεί η πλήρης λειτουργία του, ως μια μικρή συμβολή για το τεράστιο έργο που προσφέρει στο πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού στο Δήμο Ληξουρίου. (Το ίδιο φυσικά πρέπει να γίνει και με άλλα τέτοια ιδρύματα που προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες ΥΠΕΡΙΩΝ κ.α.).
  2. σε περίπτωση που δεν γίνει κατορθωτό το παραπάνω αίτημα,  να υπάρξει διαγραφή των παρελθόντων οφειλών, των προσαυξήσεων  και των προστίμων που  έχουν επιβληθεί στο ίδρυμα,  καθώς και  να χρεώνεται από εκεί και πέρα με τον κατώτερο συντελεστή κατανάλωσης νερού.

Είναι απαράδεκτο την ώρα που μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (στον τουρισμό, εστίαση κ.α.)  κερδοσκοπούν  εκτός των άλλων και με την ένταξή τους στις εκπτωτικές κατηγορίες κατανάλωσης νερού, παρότι καταναλώνουν την μεγαλύτερη ποσότητα του ανακτημένου,  αλλά και  με τα μη καταβληθέντα χρέη εκατομμυρίων ευρώ που έχουν συσσωρεύσει στην ΔΙΑΔΕΥΑΚ, να στραγγαλίζεται ουσιαστικά μια κοινωνική δομή με μια τόσο σημαντική προσφορά.

Μάλιστα για το θέμα δόθηκε ο λόγος και στον Διευθυντή του Γηροκομείου Μάκη Γερουλάνο, τον οποίο συνόδευε ο ιατρός Γεράσιμος Θεοφιλάτος, ενώ στο ερώτημα απάντησε ο Άγγελος Γαλάτης εκ μέρους του ΔΣ της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, ο οποίος ανέφερε ότι σύντομα θα δρομολογηθεί μείωση ή και διαγραφή των οφειλών του Γηροκομείου χωρίς να μπορεί να πει κάτι πιο σίγουρο.

Για τη ΔΕΥΑΚ ρώτησε με τη σειρά του ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος με την ερώτηση που είχε καταθέσει και η οποία ήταν:

Στα αρνητικά σχόλια που έγιναν για την ποιότητα του νερού, ο Άγγελος Γαλάτης τόνισε ότι κακώς γίνονται σχόλια, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα στο νερό της Παλικής. Εκεί ξέσπασαν γέλια και χαρακτηριστικά έγινε η ερώτηση “Ποιος πίνει το νερό της βρύσης και δεν αγοράζει εμφιαλωμένο;”. Μόνο ο Δήμαρχος απάντησε πως ναι πίνει το νερό της βρύσης με φοβερές ατάκες στη συνέχεια.

Η συγκρότηση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ληξουρίου απασχόλησε τον Δημήτρη Μεσσάρη με το ερώτημά του:

Η Ελένη Λουκέρη, αρμόδια Αντιδήμαρχος του Τουρισμού, πήρε το λόγο και του απάντησε ότι ο λόγος που δεν έχει γίνει ακόμη η συγκρότηση της επιτροπής είναι ότι υπάρχει θέμα με την εύρεση μελών, που θα την απαρτίζουν, καθώς πολλοί σύλλογοι που αναφέρονται έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Ο Δημήτρης Μεσσάρης δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απάντηση, ενώ ρώτησε την ακριβή ημερομηνία συγκρότησης της επιτροπής με την Ελένη Λουκέρη να τον ενημερώνει ότι υπολογίζει γύρω στις 15 Μαΐου 2024. Ο Διονύσης Αραβαντινός με ειρωνεία της απάντησε ότι ούτε και τον δεκαπενταύγουστο δεν θα έχει καταφέρει να συγκροτηθεί, ενώ κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι για δύο χρόνια δεν είχε καν τουριστική επιτροπή και αυτό μένει έτσι έως και σήμερα! Ο Δημήτρης Μεσσάρης τόνισε τη σημασία της άμεσης συγκρότησης και πρότεινε να βρεθεί ένας ειδικός σύμβουλος τουρισμού με περισσότερες γνώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει ήδη αργήσει και ότι είμαστε ήδη στην τουριστική περίοδο.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο με την ερώτησή του ο Διονύσης Αραβαντινός:

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ

Ο Δήμαρχος του απάντησε στα παραπάνω τονίζοντάς του ότι έχει εδώ και πολλά χρόνια προβλήματα το Τουριστικό Περίπτερο, ενώ τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν μόνο για τη νομιμοποίηση του χώρου. Επίσης, ανέφερε ότι έχει βρεθεί ένας Project Manager για να προτείνει τον σκοπό χρήσης του χώρου ως Δήμος μελλοντικά, εκπλήσσοντας, όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε τον Δημήτρη Μεσσάρη, ο οποίος ζήτησε και το τελικό κόστος. Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι θα γνωρίζει μόνο όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από τον Manager.

Η λειτουργία της Πολεοδομίας στο Αργοστόλι και τα προβλήματα, που δημιουργούνται με τις τεράστιες καθυστερήσεις, αναφέρθηκαν από την Τερψιχόρη Γονή:

Ο Γιώργος Κατσιβέλης της απάντησε ότι δέχτηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος να συνεχίσει κανονικά η υπηρεσία προς τον Δήμο Ληξουρίου δίνοντάς του ένα διοικητικό υπάλληλο από το Ληξούρι.

Η κατάσταση των γεφυρών της πόλης του Ληξουριού αναφέρθηκε από τον Βαγγέλη Βαλλιάνο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΣΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

κ. Δήμαρχε,

Η πόλη του Ληξουρίου χωρίζεται περίπου στη μέση από έναν φυσικό χείμαρρο, το “Ποτάμι” του Ληξουρίου.

Για την εξυπηρέτηση της κίνησης των οχημάτων υπάρχουν 3 γέφυρες:

α. Η παραλιακή επί της οδού Ριζοσπαστών πλησίον ΚΤΕΛ η οποία είναι μεταλλική, τύπου Belley, με άνοιγμα περίπου 10μ.

β. Η γέφυρα επί της κεντρικής Λεωφόρου Στυλ. Τυπάλδου, έχει σκελετό από μπετόν, με άνοιγμα περίπου 8μ.

γ. Η γέφυρα πλησίον του Μουσείου Ληξουρίου η οποία έχει άνοιγμα περίπου 7μ. και έχει σκελετό από μπετόν.

Οι τρεις αυτές γέφυρες εξυπηρετούν καθημερινά σημαντικό φόρτο οχημάτων αλλά και βαρέων οχημάτων όπως φορτηγά, μηχανήματα έργου και άλλα. έχουν ηλικία πάνω από 45 έτη. Επιπλέον, από όσα γνωρίζουμε, από τότε που κατασκευάστηκαν οι γέφυρες αυτές δεν έχει γίνει καμία απολύτως εργασία ουσιαστικής ενίσχυσης τους, πλην των συνήθων εργασιών χρωματισμών. Επίσης, στις γέφυρες αυτές δεν υπάρχει σήμανση για τη διέλευση επιτρεπόμενου φορτίου, δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός ούτε και πινακίδες προειδοποίησης κινδύνου.

Επιπλέον, στη γέφυρα επί της Στυλ. Τυπάλδου πολλά τμήματα του στηθαίου έχουν καταστραφεί από πρόσφατες πλημμύρες (Ιανός, Μπάλος) κι έχει γίνει πολύ πρόχειρη αποκατάσταση τους. Είναι επίσης, αρνητικό το γεγονός ότι η εγγύτητα αυτών των κατασκευών στη θάλασσα δημιουργεί ένα έντονα διαβρωτικό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα σε αυτές.

Ακόμα, στη γέφυρα πλησίον του Μουσείου έπειτα από κάθε δυνατή βροχόπτωση παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών, κάτι που τελικά την καθιστά ακατάλληλη για χρήση και εκτιμάμε ότι απαιτείται ο ανασχεδιασμός και η ανακατασκευή της.

Τέλος, παρόμοια προβλήματα εντοπίζονται και στην πεζογέφυρα πλησίον της Βιβλιοθήκης “Δαμωδός”.

Ερωτάσθε:

1. Πότε θα γίνει η αποτίμηση της στατικής επάρκειας των γεφυρών αυτών;

2. Πότε θα ξεκινήσουν οι μελέτες αποκατάστασης των παραπάνω γεφυρών και όλων των συνοδών έργων που απαιτούνται;

3. Ειδικά για τη γέφυρα πλησίον του Μουσείου θα γίνει και αντιπλημμυρική μελέτη;

Ο ερωτών δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Βαγγέλης Βαλλιάνος

Ο Γιώργος Κατσιβέλης απάντησε ότι δεν υπάρχουν ενεργές μελέτες και ότι γνωρίζει τα προβλήματα. Δεν λάβαμε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Τελευταίο θέμα ήταν η τωρινή κατάσταση και το χρονοδιάγραμμα της επαναλειτουργίας του Θεάτρου Ληξουρίου με ερώτηση από την Ελένη Δερέ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

κ. Δήμαρχε,

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τους σεισμούς του 2014 και μεταξύ των άλλων δημοσίων κτιρίων που είχαν υποστεί ζημιές είναι και το Κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου.

Το κτίριο αυτό είναι το μοναδικό κτίριο που μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και γενικότερα η μη χρήση του αυτά τα 10 χρόνια έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνολικότερη πολιτιστική υποβάθμιση στην περιοχή μας.

Επιπλέον, ως παράταξη πριν περίπου 1,5 χρόνο είχαμε επισκεφτεί το κτίριο όπου και διαπιστώσαμε εκτεταμένες ζημιές από ανεπαρκή προστασία από την εισροή των όμβριων υδάτων, ζημιές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, καθίσματα και άλλα που ουδεμία σχέση έχουν με το σεισμό.

Ερωτάσθε:

1. Πότε θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την αποκατάσταση  των ζημιών στο κτίριο λόγω του σεισμού;

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του έργου;

3. Στη συγκεκριμένη εργολαβία έχουν προβλεφθεί να γίνουν μόνο οι οικοδομικές εργασίες αποκατάστασης ή θα γίνουν και εργασίες αποκατάστασης και αναπλήρωσης του κατεστραμμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού;

4. Πότε υπολογίζεται να είναι πλήρως λειτουργικό το Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου;

Με εκτίμηση,

Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ελένη Δερέ

Ο Δήμαρχος την ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός για την επισκευή του λόγω ενστάσεων κατέπεσε, ενώ ο νέος διαγωνισμός για τις προσφορές θα τρέξει ξανά σύντομα. Μετά θα γνωρίζουν το ακριβές χρονοδιάγραμμα, ενώ θα πρέπει να γίνει μελέτη για υδραυλικά, εξοπλισμό, μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά. Ανέφερε ότι τα προβλήματα ήταν υπαρκτά πριν τους σεισμούς του 2014 με τις κακοτεχνίες να φαίνονται από το 2010.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img