Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΣ-ΝΑΤ του 2024 για τις συντάξεις

spot_img

Ψήφισμα

Της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΣ-ΝΑΤ του 2024

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μάρτη 2024,ανέδειξε την τραγική κατάσταση, που μας έφεραν η μια μετά την άλλη οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας και τη «συμμαχία» ΕΕ – ΔΝΤ, οι συντάξεις μας κόπηκαν 14 φορές με τα τρία μνημόνια.

Πάνω από 90 δισ. ευρώ αφαιρέθηκαν από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Εχουν καταργηθεί η 13η και η 14η σύνταξη, για τις οποίες οι συνταξιούχοι κατέβαλλαν εισφορές, ενώ σε ετήσια βάση χάνουν 4,5 δισ. ευρώ. Έδειξαν ιδιαίτερη εχθρότητα, κατάργησαν ακόμα και το ΕΚΑΣ. Ενώ υπερψήφισαν Οδηγία της ΕΕ για τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου δράσης των επιχειρήσεων της ιδιωτικής ασφάλισης.  

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ο σφαγιασμός των συντάξεων αποτελεί στρατηγική επιλογή της ΕΕ σε όλες τις χώρες – μέλη. Θέλουν να παραδώσουν εξ ολοκλήρου την Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Ζείτε εσείς, κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι της ΕΕ, που κάνατε νόμο τη φτώχεια μας, με 800 ευρώ τον μήνα…

Οι αγώνες των συνταξιούχων θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:  

  • Γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, απαιτώντας ταυτόχρονα την επιστροφή των «κλεμμένων» από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και την καταβολή των υποχρεώσεων της πλουτοκρατίας και του κράτους. Να δοθεί το δώρο ΠΑΣΧΑ σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η Ενέργεια και τα καύσιμα.
  • Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, στελεχωμένο επαρκώς με μόνιμο προσωπικό, που θα αμείβεται αξιοπρεπώς,με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. ΟΧΙ στην απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια Νοσοκομεία. Πώς θα πληρώσουν από την τσέπη τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες που με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες;
  • Να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Το Φάρμακο πανάκριβο εμπόρευμα θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία αλλά και την ίδια τη ζωή των ασθενών, ιδιαίτερα αυτών από τα λαϊκά στρώματα.  Απαιτούμε την εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους, σύγχρονης και απρόσκοπτης φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη. Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών, στέλνει μήνυμα ανυπακοής και σύγκρουσης!

Μαζί με τα εργαζόμενα παιδιά μας περνάμε στην αντεπίθεση.

Κανένας συμβιβασμός στις συντάξεις πείνας, στους μισθούς φιλοδωρήματα.

Συμμετέχουμε στη νέα πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη και στον απεργιακό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Διαμορφώνουμε κλίμα γενικού ξεσηκωμού.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Π Ε Σ – Ν Α Τ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img