Ο Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας» για τις συντάξεις των ναυτικών

spot_img

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Επί επτά χρόνια συνεχίζονται οι ντοκουμενταρισμένες διαμαρτυρίες των συνταξιούχων ναυτικών, οι πιο πρόσφατες από την ΠΕΣΝΑΤ, της ΠΕΣΠΕΝ και της ΠΕΣΝΑΤ Χίου, για τον νόμο/έκτρωμα 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου) με τον ντροπιαστικό για ένα σοβαρό κράτος «επαναϋπολογισμό» των παλαιών συντάξεων και την εφεύρεση/κλοπή της «προσωπικής διαφοράς» που καθιέρωσε, κυρίως για την παραβίαση αυτού του ίδιου του νόμου από τους αρμόδιους του ΕΦΚΑ, καθιερώνοντας συντάξεις δύο ταχυτήτων και μόνο για τους συνταξιούχους ναυτικούς, σε συνταξιοδοτηθέντες πριν και μετά τον «νόμο».

Με τα ίδια προσόντα, την ίδια προϋπηρεσία και έχοντας πληρώσει τις ίδιες εισφορές στο ίδιο ταμείο (ΝΑΤ) οι παλαιοί παίρνουν σύνταξη κατά 25% περίπου μικρότερη από αυτή των νέων συνταξιούχων. Και αυτό επειδή αφήνει για όλους τους παλαιούς εκτός υπολογισμού την 13η σύνταξη (δώρο Χριστουγέννων) και την 14η σύνταξη (δώρο Πάσχα και δώρο Θέρους – από μισή σύνταξη ανάλογα-) και για τις οποίες έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες εισφορές, όσο ο ναυτικός ήταν εν ενεργεία.

ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ περί τακτοποίησης αυτής της τόσο εμφανούς αδικίας, κανείς ανευθυνοϋπεύθυνος δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί!!!.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Μας κλέβουν δηλαδή κάθε χρόνο τρεις συντάξεις (0.24 χ 12 = 3) που επαναλαμβάνουμε οι εισφορές ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ. Και στα επτά χρόνια, μέχρι τώρα, μας έχουν αρπάξει πάνω από 20 συντάξεις.

Ίσως να έχουν δίκιο, πως ένα γιαούρτι μας αρκεί να επιζήσουμε, το γιαούρτι όμως προσφέρεται και για άλλους σκοπούς! Δεν θα πρέπει να διατηρούμε ένα αξιόλογο απόθεμα γι’ αυτούς;.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας»

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img