Ε.Α.Σ.: Τρέχουν οι αιτήσεις στήριξης σπάνιων φυλών αγροτικών ζώων

spot_img

Ε.Α.Σ. : Τρέχουν οι αιτήσεις στήριξης σπάνιων φυλών αγροτικών ζώων

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, υπενθυμίζει ότι έως τις 8 Νοεμβρίου 2023 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.9 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση» (σπάνιες φυλές), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

     Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι της 1ης πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09, με ενεργά Τεχνικά Δελτία έτους εφαρμογής 2022 και των οποίων η ένταξη στη Δράση δεν έχει ανακληθεί, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, η οποία αφορά σε ετήσια παράταση των δεσμεύσεων τους, μετά τη λήξη της αρχικής περιόδου (έτος εφαρμογής 2023).

     Να σημειωθεί ότι η οικονομική στήριξη δίνεται στους κατόχους αυτόχθονων (σπάνιων) φυλών αγροτικών ζώων, προκειμένου να διατηρήσουν ή/και να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων αυτών, συμβάλλοντας στη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας στον τομέα της ζωικής παραγωγής και στην αειφόρο ανάπτυξη και ισορροπία της φύσης.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

     Η οικονομική ενίσχυση στις κατηγορίες βοοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας και χοιροτροφίας περιλαμβάνει το κόστος για την εκτροφή αρσενικών ζώων αναπαραγωγής με αναλογία διατήρηση ενός αρσενικού ζώου για κάθε δεκαπέντε θηλυκά ζώα αναπαραγωγής και το ύψος της ενίσχυσης ανά Μονάδα Ζωϊκού Κεφαλαίου (Μ.Μ.Ζ.) ανά κατηγορία ζώου ορίζεται σε 333€, 232€ και 215€ αντίστοιχα.

                        Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img