Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων για το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών

spot_img

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Έχουν περάσει 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών παραμένει άλυτο. Τα προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις Π.Ε. Στην Κέρκυρα είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Το γεγονός ότι οι μεταφορές των μαθητών γίνονται με όρους αγοράς σαν να πουλάμε και να αγοράζουμε εμπόρευμα έχει αυτά τα αποτελέσματα. Πολύ πιθανόν να συνδέονται και με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κυβερνήσεων και τοπικής διοίκησης. Οι μεν βγάζουν την κρατική ευθύνη από πάνω τους και οι άλλοι την αποδέχονται με θύματα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στη Κέρκυρα στο σύνολο είναι 42 σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά και Πειραματικά Σχολεία, με 902 μαθητές που ΔΕΝ γίνονται σχολικές μεταφορές.

Σύμφωνα με την πρόσφατη συνεδρίαση της Ο.Ε. οι προσφορές είναι να δοθούν από τους ενδιαφερόμενους μεταφορείς έως την Πέμπτη στις 09.11.2023. Μετά θα πρέπει η Επιτροπή Διαγωνισμού να συνεδριάσει και να εξετάσει τα δικαιολογητικά και τις οικονομικές προσφορές, μετά να έρθει στην Ο.Ε. για απόφαση, εάν δεν προκύψει κάποια ένσταση…

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Άρα εφόσον έρθουν και καλύψουν με προσφορές όλα τα δρομολόγια το γρηγορότερο να ξεκινήσουν είναι στις 13.11.2023, δηλαδή 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις παίρνοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ο εμπαιγμός αυτός πρέπει να τελειώσει. Να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του και να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Χ.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται