Κορονοϊός – Σταϊκούρας: Αυξάνονται κατά 100 οι ΚΑΔ που θα λάβουν τα μέτρα στήριξης

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Τη διεύρυνση των κωδικών δραστηριότητας (ΚΑΔ) κατά 100 εντός της εβδομάδας, ώστε τα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού να καλύπτουν πλέον 1,8 εκατ. αντί για 1,4 εκατ. επιχειρήσεις, πολίτες και ελεύθερους επαγγελματίες, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι αυτή η διεύρυνση αφορά ουσιαστικά την εικόνα της οικονομίας κατά τον μήνα Μάρτιο, ενώ προανήγγειλε νέα διεύρυνση -πολύ μεγαλύτερη- με βάση την εικόνα της οικονομίας όπως θα διαμορφώνεται τον μήνα Απρίλιο. Επίσης, προανήγγειλε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει λύση για το θέμα των επιταγών. Επιπλέον, δεν απέκλεισε σκέψεις για αλλαγή στο χτίσιμο του αφορολόγητου.

«Η οικονομία έπεται των ορθών αποφάσεων που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία», είπε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε ότι «άρα, κάθε φορά ακολουθούμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες όσο πιο δραματικές είναι στη μετακίνηση προϊόντων και προσώπων, τόσο μεγαλύτερο το κόστος για την οικονομία».

Σταϊκούρας για μέτρα: Θα αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες την άλλη εβδομάδα
Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε πως οι ΚΑΔ που τώρα εξαιρούνται συνδέονται με την κατάσταση της αγοράς τον μήνα Μάρτιο. «Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα δεδομένα Μαρτίου. Ξέρουμε ότι πλέον τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Σας λέω από τώρα ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ διαφορετική. Θα είναι πιο δύσκολη. Γιατί προφανώς τον μήνα Μάρτιο ένα κομμάτι επιχειρήσεων λειτουργούσε ικανοποιητικά τις πρώτες 15 μέρες και απογοητευτικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο», είπε ο υπουργός. Και τόνισε ότι «οι πρωτοβουλίες που λάβαμε θα είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που θα λάβουμε την άλλη εβδομάδα».

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Μίλησε για «διεύρυνση των ΚΑΔ περίπου κατά 100», ωστόσο τον Απρίλιο «οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε θα είναι πολύ πιο διευρυμένες», γιατί τότε το πλήγμα «θα είναι για όλους τους κλάδους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Διευρυμένη η βοήθεια τον Απρίλιο σε επιχειρήσεις, μισθωτούς»
«Εκ των προτέρων σας λέω ότι η βοήθεια στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, θα είναι διευρυμένη τον μήνα Απρίλιο», είπε. Και συνέχισε: «Το κρίσιμο ερώτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και δεν το ξέρουμε -δεν το ξέρει καμία χώρα στον κόσμο- είναι η ένταση και η έκταση του φαινομένου. Πόσο θα κρατήσει. Άρα οφείλουμε όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε να έχουν ως κριτήριο την εικόνα του σήμερα, την εικόνα αύριο, τη διάρκειά της, αλλά και τη μεθεπόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Όταν με το καλό βγούμε από αυτή τη θέση».

Για τους μακροχρόνια ανέργους ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας «αποφασίστηκε η επέκταση του επιδόματος για δύο μήνες και η κάλυψη των εργαζομένων που απολύθηκαν», προσθέτοντας πως «είμαστε εδώ για να δούμε πώς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και για τους μακροχρόνια ανέργους».

Για το θέμα των επιταγών προανήγγειλε απάντηση της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα. Για το ύψος του αφορολογήτου και σε ερώτημα για πιθανή μείωσή του λόγω των συνθηκών, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «θα συνεκτιμηθεί ανάλογα με το ύψος των ηλεκτρονικών συναλλαγών οι οποίες γίνονται». Είπε πως παρακολουθούνται σε ημερήσια βάση, αλλά «ένα κομμάτι του διαθέσιμου εισοδήματος πλέον καταναλώνεται ηλεκτρονικά και όχι με τη μορφή ρευστών διαθεσίμων».

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img