Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι & γιατί κερδίζουν από την έγκαιρη υποβολή τους

spot_img

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι που έκαναν τις φορολογικές τους δηλώσεις εγκαίρως

Κερδισμένοι βγαίνουν οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει τις φορολογικές τους δηλώσεις και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση συγκριτικά με εκείνους που έχουν επιλέξει να κάνουν χρήση της παράτασης που δόθηκε στην προθεσμία της υποβολής δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου.  AD

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα μπορούν όχι μόνο να πληρώσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου τη δεύτερη δόση – και τις επόμενες έξι μηνιαίες στο τέλος κάθε επόμενου μήνα – αλλά θα μπορούν, επίσης, να πληρώσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου εφάπαξ το υπόλοιπο της οφειλήςέχοντας έκπτωση 2%.

Οι φορολογούμενοι που έχουν κάνει ήδη φορολογική δήλωση ή θα κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 29 Ιουλίου και δεν έχουν προχωρήσει – προς το παρόν τουλάχιστον – στην πληρωμή είτε της πρώτης δόσης του φόρου είτε ολόκληρου του ποσού θα μπορούν είτε να πληρώσουν έως τις 31 Ιουλίου την πρώτη από τις 8 μηνιαίες δόσεις του φόρου είτε να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο έως τις 31 Ιουλίου, λαμβάνοντας έκπτωση 2%.

Οι ίδιοι θα μπορούν να πληρώσουν έως τις 31 Αυγούστου τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου, και στη συνέχεια να πληρώνουν κάθε μήνα έως και τον Φεβρουάριο τις μηνιαίες δόσεις ή να εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο, παίρνοντας την έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

Ετσι και οι φορολογούμενοι που θα κάνουν τη φορολογική τους δήλωση μέσα στον Αύγουστο θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος έως τις 31 Αυγούστου ή να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 2% έως τις 31 Αυγούστου.

ΠΗΓΗethnos.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται