Επαγγελματικός προσανατολισμός – Σχεδιάστε το μέλλον με το παιδί σας

spot_img

Κάθε γονέας θέλει το καλύτερο για το παιδί του. Αυτό περιλαμβάνει την καλύτερη εκπαίδευση και, φυσικά, την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση που σφραγίζει τη συμφωνία σε ένα λαμπρό μέλλον. Αλλά δεν μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας το μέλλον του παιδιού σας εάν θέλετε να είναι ευτυχισμένο. Ακολουθούν ορισμένοι δείκτες για την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού στο παιδί σας χωρίς να είστε υπερβολικοί.

Αφήστε το παιδί σας να σχεδιάσει και να αποφασίσει.
Μπορείτε να διδάξετε στο παιδί σας την ικανότητα σχεδιασμού και συνετής λήψης αποφάσεων. Αφήστε το παιδί σας να προετοιμάσει την εργασία του ανάλογα με τη δυσκολία της. Ζητήστε του να σχεδιάσει απλά πράγματα όπως αυτό που θα κάνει η οικογένειά σας το σαββατοκύριακο ή πώς να ψωνίσει προμήθειες για την επόμενη σχολική χρονιά. Ανοίξτε συζητήσεις με τα παιδιά σας σχετικά με αποφάσεις για την οικογένεια, όπως τα οικονομικά. Εάν εξασκήσουν αυτές τις δεξιότητες νωρίς, θα είναι πιο ικανοί να αξιολογήσουν τις μελλοντικές τους επιλογές.

Εμπιστευτείτε τις ικανότητες του παιδιού σας.
Πολλοί γονείς διαμαρτύρονται για τον εθισμό στο διαδικτυακό παιχνίδι των παιδιών χωρίς να παρατηρήσουν την επιδεξιότητα τους  στη στρατηγική. Μπορεί όλα τα παιδιά να μην  είναι ακαδημαϊκά άριστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τις δικές τους δεξιότητες και δυνάμεις. Μόλις εκτιμήσετε τις ικανότητες του παιδιού σας, μπορείτε να το βοηθήσετε να βρει τις σωστές οδούς για να προχωρήσει και να αναπτυχθεί. Θυμηθείτε, ο άνθρωπος πίσω από το επιτυχημένο site Facebook δεν ήταν ενήλικας.

Συμμετοχή του παιδιού σας στο σχεδιασμό για το μέλλον.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς ξεχνούν ότι πρόκειται για την ζωή του παιδιού τους και βάζουν σε προτεραιότητα τα δικά τους θέλω και προσδοκίες. Ζητήστε τη γνώμη του παιδιού σας για εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές. Μην διστάσετε να επενδύσετε στο μέλλον του παιδιού σας, αρκεί να είστε σίγουροι πως έχει πάρει την σωστή απόφαση. Πριν επενδύσετε στο μέλλον του παιδιού σας, σκεφτείτε εάν το παιδί σας είναι κατάλληλο και προετοιμασμένο για αυτό. Αναγκάζοντας το παιδί σας να ακολουθήσει μια κατεύθυνση που δεν επιθυμεί μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά α[ποτελέσματα στο τέλος.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αξιολογήστε τη μικρή και τη μεγάλη εικόνα.
Η νοσηλευτική για παράδειγμα μπορεί να φαίνεται επικερδής σήμερα, αλλά μετά την αποφοίτηση του παιδιού σας, θα εξακολουθεί να είναι σε ζήτηση; Μην περιορίζετε την άποψή σας στις ανάγκες και τις ικανότητες του παιδιού σας και της οικογένειάς σας. Μελετήστε επίσης τις τάσεις στην αγορά. Παρακολουθήστε τις ειδήσεις και διαβάστε τις εφημερίδες για να πάρετε μια αίσθηση για το τι ισχύει στο παρόν και στο μέλλον για συγκεκριμένες επιλογές σταδιοδρομίας.

Μιλήστε με άτομα για συμβουλές. Χάρη στην εξέλιξη του εκπαιδευτικού τομέα διατίθενται παροχή συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού. Το ΕΝ ΤΑΞΗ, το φροντιστήριο στην Γλυφάδα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές του να αποφασίσουν το μέλλον της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας. Ζυγίστε τις μελλοντικές προοπτικές με αυτό που είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε αυτήν τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή η μικρή εικόνα μπορεί να φαίνεται ζοφερή αλλά με την πάροδο του χρόνου, θα αποκαλυφθεί ότι είναι μόνο ένα κλάσμα μιας μεγαλύτερης εικόνας.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img