Σε πλήρη εξέλιξη οι καθαρισμοί δασών στην Κεφαλονιά (εικόνες)

spot_img

Σε πλήρη εξέλιξη οι καθαρισμοί δασών στην Κεφαλονιά

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα τις εργασίες προληπτικών καθαρισμών δασικών οικοσυστημάτων που εκτελούνται στην περιοχή μας μέσω του προγράμματος ANTINERO III.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του Ιουνίου και αφορά καθαρισμούς δασών σε 2.800 στρέμματα στην Περιοχή του Αίνου, καθώς και σε 500 στρέμματα στις υπόλοιπες δασικές περιοχές του Νομού μας, καλύπτοντας συνολικά περίπου 3,5 χιλ. στρέμματα με προϋπολογισμό 4.404,450 ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι σχετικές μελέτες εγκρίθηκαν τον Μάρτιο του 2024 και εκτελούνται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δασών Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Τα προϊόντα ξυλείας του δασικού καθαρισμού διατίθενται δωρεάν στους συμπολίτες μας κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για παραγωγή βιομάζας και καύσιμη ύλη.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στην συνάντηση με τον εργολάβο του έργου κ. Δημήτρη Καφετζή και την Δασολόγο κα. Σοφία Πίσπα, περιηγηθήκαμε στην περιοχή Καταβόθρες, όπου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί, ενώ το επόμενο διάστημα θα επισκεφθώ και τα σημεία των περιοχών όπου εκτελούνται οι καθαρισμοί, παρουσία των εξειδικευμένων συνεργείων.

Γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τόπο μας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό. Πρέπει όλοι να δράσουμε προληπτικά. Τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου, όσο και εμείς ως πολίτες ο καθένας χωριστά να ενεργοποιηθούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο, προφυλάσσοντας τις ζωές μας, τις περιουσίες μας και τα δάση μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img