Στην Ισπανία ο μαέστρος Χαράλαμπος Μακρής

spot_img

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου στην ισπανική πόλη Ciudad Real θα πραγματοποιηθεί η ισπανική πρεμιέρα του συλλογικού έργου Sin+fonia pela Paz της ομάδας των ευρωπαίων συνθετών Musica pro Populo.

H ομάδα αποτελείται από του Francisco Jose Rosal Nadales (ES), Francisco Manuel Relva Pereira (PT), Ilio Volante (IT) και Χαράλαμπο Μακρή (GR). 

Η Sin+fonia pela Paz αποτελεί το δεύτερο συλλογικό έργο των Musica pro Populo, έχοντας προηγηθεί η Suite 2020. Το έργο είχε παραγγελθεί από τον πορτογαλικό δήμο της Cantanhede και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πορτογαλία στις πόλεις Cantanhede, Lares, Santana και Mira στα πλαίσια των εορτασμών της επετείου της 25ης Απριλίου 2023 για την Αποκατάσταση της Πορτογαλικής Δημοκρατίας. Η συναυλίες αυτές επαναλήφθηκαν στην Πορτογαλία και τον Απρίλιο του 2024 για τον ίδιο σκοπό. 

Ο τίτλος Sin+fonia αναλύει τον όρο συμφωνία, που έχει ελληνική ρίζα και στην μουσική ορολογία σημαίνει ένα εκτεταμένης διάρκειας μουσικό έργο χωρισμένο σε τέσσερα μέρη. Με τον όρο Συν+φωνία οι συνθέτες καλούν όλους τους δημιουργικούς και πνευματικούς ανθρώπους να συνάδουν αρμονικά προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης και των αγαθών που ευδοκιμούν εν μέσω ειρηνικών περιόδων όπως η Δημοκρατία, η Συμφιλίωση και η αρμονική συνύπαρξη των λαών.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Το έργο αποτελείται από τέσσερα μέρη:

1. Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, Χαράλαμπος Μακρής

2. Epitafio para las víctimas, Francisco José Rosal Nadales

3. Paz na terra, nao ha guerra, Francisco Manuel Relva Pereira

4. Il Popolo Universale, Ilio Volante

Την Banda de música municipal Agrupación Musical de Ciudad Real θα διευθύνουν οι τέσσερις συνθέτες κι ο ισπανός αρχιμουσικός Jesus Miguel Gracia Ocana.

Πληροφορίες: https://musicapropopulo.blogspot.com/2024/06/spanish-premiere-of-sinfonia-pela-paz.html

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img