Γκρέτα Τούνμπεργκ: Δεν ικετεύουμε – Θα συνεχίσουμε για καιρό ακόμη τη μάχη

Οι νέοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αγωνιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην υποχωρήσουν, προειδοποιεί η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Σε ομιλία της στο Ντένβερ, η Τούνμπεργκ είπε ότι μαζί με τους ακτιβιστές της νεολαίας δεν θα χρειαζόταν να ικετεύσουν όσους είχαν την εξουσία, επειδή περιμένει ότι οι ηγέτες θα τους αγνοήσουν. «Αντίθετα, θα τους πούμε πως αν δεν το κάνουν, θα το κάνουμε εμείς», δήλωσε η 16χρονη την Παρασκευή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντένβερ. «Ο κόσμος ξυπνάει και είμαστε η αλλαγή. Η αλλαγή έρχεται είτε σας αρέσει είτε όχι», πρόσθεσε ενώ δεσμεύθηκε πως οι μάχες τους θα συνεχιστούν.  

Η Τούνμπεργκ μίλησε για αρκετά λεπτά σε πλήθος αρκετών χιλιάδων στο Civic Center Park. Κατήγγειλε ξανά τους ηγέτες επειδή δεν έκαναν αρκετά για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και επειδή αγνοούν την επιστήμη που μιλά για την απειλή εναντίον του πλανήτη. Στο πλήθος υπήρχαν πολλοί έφηβοι και μικρά παιδιά ηλικίας ακόμη και 9 ετών που δήλωσαν πως η απλότητα και η μαχητικότητα της Τούνμπεργκ ήταν πηγή έμπνευσης. Η 16χρονη σχεδιάζει να συνεχίσει την περιοδεία της στην Αμερική με επόμενη σημαντική στάση μια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Χιλή τον Δεκέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται