Έχει δρομολογηθεί η επισκευή του πρώην 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου

spot_img

Δρομολογημένη η επισκευή του πρώην 2ου κ 3ου Γυμνασίου

Το κτίριο του πρώην 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου (παλαιό Θηλέων) θα επισκευασθεί σε πείσμα αυτών που γράφουν και διαδίδουν fake news για προεκλογικούς λόγους.

Η επισκευή του κτιρίου δεν πραγματοποιήθηκε, όταν ακυρώθηκε το 2018 η διαδικασία δημοπράτησης του επειδή η δημοτική αρχή του κ. Παρίση δεν είχε επιλύσει τα ιδιοκτησιακά του θέματα.

Η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε ένα έργο τελματωμένο με ανεπαρκή μελέτη και προς  απένταξη από το ΕΣΠΑ.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Προσδιορίσαμε με απόφαση του ΔΣ νέα σχολεία χρήστες του κτίσματος για να αποφευχθεί ο μαθητικός υπερπληθυσμός στον χώρο που προκαλούσε αντιδράσεις και επιλύσαμε τα ιδιοκτησιακά θέματα που εκκρεμούσαν.

Ζητήσαμε  από την ΚΤΥΠ ΑΕ την αναθεώρηση των μελετών ώστε να γίνει πληρέστερη αναστύλωση του κτίσματος και να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ειδικές ανάγκες των νέων σχολείων χρηστών.

Με την ολοκλήρωση των νέων μελετών έγινε η τροποποίηση της πράξης ένταξης στο ΕΣΠΑ , απόφαση 10-8-2022, με νέο αυξημένο προϋπολογισμό 2.261.000 έναντι 1.750.000 του αρχικού.

Για την δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με την τροποποιημένη πράξη ένταξης απαιτείτο εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, την εκπόνηση του οποίου αιτηθήκαμε στις 27-9-2022 και το Υπουργείο εξέδωσε την σχετική απόφαση στις 14-7-2023.

Το έργο είναι «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ και βρίσκεται σε επικοινωνία η ΚΤΥΠ ΑΕ ως υπεύθυνος φορέας με την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ για τις διαδικασίες δημοπράτησης του.

Σώσαμε ένα χαμένο έργο με τις συντονισμένες μας ενέργειες για την μαθητική κοινότητα και τα παιδιά μας που σύντομα θα γίνει και είμαστε υπερήφανοι.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Γραφείο Δημάρχου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img