Με μεγάλη δυσκολία η απαρτία στην 1η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου για το 2023 (βίντεο)

spot_img

Η 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου για το 2023 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/01/2023 γύρω στις 17:00.

Μπορούμε να πούμε ότι ήταν πολύ σύντομη και σχεδόν με ελάχιστους Δημοτικούς Συμβούλους. Στην αρχή μαζεύτηκαν με τη βία 11 σύμβουλοι ίσα ίσα για να υπάρξει απαρτία. Μάλιστα απαρτία υπήρξε μετά τις 17:15 και όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να αποχωρούν Δημοτικοί Σύμβουλοι χωρίς να αναφέρεται ο λόγος. Πέρα φυσικά από την αποχώρηση του Δημοτικού Συμβούλου, Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στο τρίτο θέμα, που αφορούσε τον Φο.Δ.Σ.Α.

Η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν απούσα λόγω εκδήλωσής της. Να μην ξεχάσουμε φυσικά να αναφέρουμε ότι εμφανίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Βαλλιάνος περίπου προς το τέλος της συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση ήταν εντελώς τυπική με πολύ απλά θέματα, που πέρασαν σχεδόν ομόφωνα. Οπότε ίσως αυτός να ήταν ο λόγος της μεγάλης δυσκολίας να συγκεντρωθούν και να παραμείνουν όλοι στο χώρο της συνεδρίασης.

ΒΙΝΤΕΟ

ΘΕΜΑΤΑ

1. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης – τροποποίησης προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2023 (απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

2. Σχέδιο Τιμολογιακής Πολιτικής – Εισφορών Μελών Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίου Α.Ε. έτους 2023.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων και του Δήμου Ληξουρίου για την με κωδικό 14.6i.26.5.1.4 (Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 6424) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

4. Καθορισμός ανώτατου επιτρεπτού χρηματικού ορίου κλήσεων από όργανα των Ο.Τ.Α., που κάνουν χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για το έτος 2023

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

5. Έγκριση παράτασης εργασιών του έργου: «Επισκευή Στέγης Μουσείου Ληξουρίου»

Εισηγητής κ. Δήμαρχος

6. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ληξουρίου με τον αναπληρωτή του που θα συμμετέχει στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφ/νιάς και Ιθάκης» «ΑΠΟΠΛΟΥΣ»

Εισηγητής: Α/Δήμαρχος κ. Ντιουάνι

7. Συγκρότηση Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Ακινήτων, καταλληλότητας και καταμέτρησης των προς αγορά ή μίσθωση ακινήτων: α) σύμφωνα με το νόμο 3463/2006 (άρθρο 186 παρ. 4 και 5) και β) το Π.Δ/γμα 270/1981 (άρθρο 7 παρ. 1) για το έτος 2023.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

8. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ληξουρίου με τον αναπληρωτή του για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων στην θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας μας για το έτος 2023.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

9. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ληξουρίου με τον αναπληρωτή του για την συγκρότηση της Επιτροπής έγκρισης αιτημάτων σχετικών με την χορήγηση αδειών εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής, για το έτος 2023.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

10. Έγκριση μνημονίου συνεργασίας για τη διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ληξουρίου» και εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας και για την εκτέλεση κάθε άλλης νόμιμης ενέργειας που θα απαιτηθεί.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται