Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή στον Χρήστο Μεγαδούκα, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ»

spot_img

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστάθιου – Σωτήρη Κουρή στις δια του τύπου, αιτιάσεις του   κ. Χρήστο  Μεγαδούκα  Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ»

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ»

κ .Χρήστο Λ. Μεγαδούκα.

«Οι ύβρεις σας αποτελούν για μένα τιμητική διάκριση»

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

            Με τον προσήκοντα σεβασμό σε σας , που παράγετε πολιτισμό ή νομίζετε ότι παράγετε πολιτισμό.

            Δεν σας υποτιμώ, αντίθετα, εκτιμώ τους πολίτες των νησιών μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

            Πράγματι αξιότιμε κ. Πρόεδρε, αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον πολιτισμό. Για μένα  πολιτισμός σημαίνει ευγένεια, ιστορία, αλληλεγγύη, σεβασμό στον πλησίον, υπομονή και προ πάντων σεβασμός στο Δημόσιο χρήμα.

            Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

            Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μου, έχω δηλώσει, (το ίδιο δήλωσα και στην σύσκεψη των πολιτιστικών φορέων που έγινε στην ΠΕ Κεφαλονιάς, παρουσία του κ. Άνθη, Αναπληρωτή Περιφερειάρχη):

 «ότι από φέτος δεν θα χρηματοδοτήσουμε συλλόγους που ενοικιάζουν στολές για μια εκδήλωση, δεν θα χρηματοδοτήσουμε ορχήστρες που έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα, και θα ελέγξουμε οι εκδηλώσεις των συλλόγων να γίνονται ολοχρονικά, δίνοντας μεγάλη σημασία στους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που ζουν ολοχρονικά στα νησιά μας».

            Από τη δική σας υβριστική επιστολή που δημοσιεύσατε, φαίνεται καθαρά η απαίτηση σας να φέρετε ζωντανή ορχήστρα εκτός Κεφαλληνίας, να νοικιάσετε 140 παραδοσιακές στολές  από βιοτεχνία επίσης εκτός Κεφαλληνίας  και να κάνετε και κάποια άλλα έξοδα, όπως  σκηνικά ή ηχητικά με το ποσόν των 13.341,20 €, μόνο για ένα βράδυ!

            Αξιότιμε κ. Πρόεδρε:

  1. Έχουμε ορχήστρες στην Κεφαλονιά και Ιθάκη μας, με άξιους και μάλιστα εξαίρετους μουσικούς.
  2. Προτιμούμε τα χρήματα για την ενοικίαση των στολών όλων των σωματείων και συλλόγων που αιτούνται, να τα διαθέσουμε για ένα εργαστήριο  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ κοπτικής- ραπτικής, το οποίο θα δημιουργήσει ένα αξιόλογο, ειδικευμένο, τεχνικό προσωπικό που στο μέλλον θα αξιοποιήσει την τέχνη του,  για την παραγωγή και στολών για όλους τους συλλόγους.
  3. Στην παρούσα φάση, επιθυμία μας είναι,  να στηρίξουμε τους συλλόγους  απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών των νησιών μας, οι οποίοι αναδεικνύουν μια χαμένη ιστορία ή αναβιώνουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε αλλάξει τελείως την σκέψη τι σημαίνει πολιτισμός και μάλιστα υποδομές πολιτισμού.

Άλλωστε, όπως σας ενημερώσαμε (πολλοί σύλλογοι ήδη ετοιμάζουν τις προτάσεις τους), υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία με χρηματοδότηση 100% (LEADER), που μπορείτε να προμηθευτείτε και στολές και ηχητικά και σκηνικά και καθίσματα και πάρκα.  Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε διατεθειμένοι να σας στηρίξουμε.

      Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

      Εγώ είμαι από το 1982, επί 42 συναπτά χρόνια, ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ στα κοινά και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και γνωρίζω πολύ καλά τους συλλόγους και τα πολιτιστικά σωματεία και την δραστηριότητα τους.

Και το σπουδαιότερο, οι πολίτες της Κεφαλονιάς με εξέλεξαν για να συγκρουστώ με καθετί που αντιβαίνει στις επιθυμίες τους, και θα συγκρουστώ.

Ο ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img