Με τη δέουσα λαμπρότητα, το απόγευμα της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου 2025 λίγο μετά τις 17:30, πραγματοποιήθηκε η μετάβαση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Δραπανιώτισσας, προστάτιδας του Αργοστολίου Κεφαλονιάς, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου, στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου του Δραπάνου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ: Ματίνα Σπυράτου
Η Ιερά Παράκληση έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και αμέσως μετά ξεκίνησε η λιτάνευση – επιστροφή της εικόνας φτάνοντας στη θέση της στον Δράπανο μέσω της γέφυρας De Bosset, συνοδευόμενη από πλήθος πιστών και ιερέων.
Την εικόνα της Παναγίας συνόδευσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας’’, το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φωκάτων και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας (ΕΟΔ 21ας), τα μέλη της οποίας σήκωσαν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας.
Στην μετάβαση της ιεράς εικόνας της Παναγίας, παρέστη ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Σπύρο Σαμούρη και Διονύση Κωνσταντάτο, καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Θεόδωρο Αλυσανδράτο.
Λάμπρυνε και πάλι την μετάβαση της ιεράς εικόνας με την παρουσία της, η Φιλαρμονική Δήμου Αργοστολίου “Διονύσιος Λαυράγκας”, το θρόνο της Παναγίας σήκωσαν τα μέλη της ΕΟΔ 21ας, ενώ συνόδευσαν πλήθος ιερέων και πιστών.
ΒΙΝΤΕΟ















