Της Μισοσπορίτισσας: Γιορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Παλική σε Σκηνιά & Μαντζαβινάτα (εικόνες)

spot_img

Της Μισοσπορίτισσας
Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

«Μισό’ φαγα, μισό σπειρα, μισό’ χω να περάσω» Τούτη την παροιμία λένε οι γεωργοί και ο απλός κόσμος, την ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 21 του Νοέμβρη, εννοώντας πως οι γεωργοί έχουν μοιράσει σε τρία τη σοδειά της χρονιάς.

Στην Παλική γινόταν το ονομαστό πανηγύρι της Παναγίας, στο Σκηνιά. Γιορτάζουν όμως και άλλες εκκλησίες που έχουν προσκυνητάρι με την εικόνα των Εισοδίων, όπως του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στα Μαντζαβινάτα. Η εικόνα βρίσκεται σε ξυλόγλυπτο θρόνο, αγιογραφημένη από τον Ληξουριώτη αρχιμανδρίτη αγιογράφο π. Παρθενίο Λουκέρη.

ΕΙΚΟΝΕΣ

Το Kefalonia Life φιλοξενεί νέα, άρθρα και εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και απόψεις πολιτών, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους, χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ' ανάγκη με την άποψη του Kefalonia Life.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img