Ε.Α.Σ.: Αλλαγές στη χορήγηση αγροτικών επιδοτήσεων

spot_img

Ε.Α.Σ. : Αλλαγές στη χορήγηση αγροτικών επιδοτήσεων

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ενημερώνει ότι ο Οργανισμός Πληρωμών του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τροποποιητική εγκύκλιο ανακοίνωσε αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης Αμέσων Επιδοτήσεων βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.), για τις Αιτήσεις του 2023 όσον αφορά τον ορισμό του Ενεργού Αγρότη και την κατανομή Εθνικού Αποθέματος.

     Αναλυτικότερα, ως Ενεργός Αγρότης  είναι κάθε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο που ασκεί γεωργική δραστηριότητα και που πληροί μία τουλάχιστον από τις παρακάτω  προϋποθέσεις:

1. Αγρότες που έλαβαν Άμεσες Ενισχύσεις έως και 5.000€ για το οικονομικό έτος των αιτήσεων 2022.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

2. Αγρότες, που έλαβαν για το οικονομικό έτος Αιτήσεων 2022 Άμεσες Ενισχύσεις άνω των 5.000€ και αποδεικνύουν ότι το ετήσιο ποσό των Άμεσων Ενισχύσεων είναι τουλάχιστον το 5% των συνολικών εσόδων, που αποκτήθηκαν από μη γεωργικές δραστηριότητες κατά το φορολογικό έτος 2022.

3. Αγρότες που αποδεικνύουν ότι το εισόδημα που απέκτησαν από γεωργικές δραστηριότητες κατά το φορολογικό έτος 2022 είναι τουλάχιστον 10% έναντι των συνολικών εσόδων που απέκτησαν κατά το ίδιο φορολογικό έτος, ανεξαρτήτως της λήψης ή μη Άμεσων Ενισχύσεων κατά το φορολογικό έτος 2022.

     Δεν θεωρούνται ως Ενεργοί Αγρότες όσοι λαμβάνουν ενισχύσεις άνω των 5.000€ και διευθύνουν εταιρείες που δεν έχουν κύριο στόχο τους τη γεωργία (αεροδρόμια, κάμπινγκ, ξενοδοχεία, γήπεδα, κτηματομεσιτικές εταιρείες, εκπαιδευτικά ιδρύματα). Παρ’ όλα αυτά θεωρούνται ως Ενεργοί Αγρότες οι Αγρότες που διευθύνουν τους παραπάνω τύπους επιχειρήσεων, εφόσον οι γεωργικές δραστηριότητες τους αποτελούν τουλάχιστον το 1/3 του κύκλου εργασιών της εταιρείας. Ο έλεγχος γίνεται βάσει των δεδομένων που τηρούνται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

  Αναφορικά με το Εθνικό Απόθεμα (Ε.Α.) οι αλλαγές αφορούν στο Νεοεισερχόμενο Αγρότη :

  Σε περίπτωση που το Νομικό Πρόσωπο (Ν.Π.) έχει οικονομικό διαχειριστή που πληροί το κριτήριο του νεοεισερχόμενου αγρότη και  έλαβε το 2015 ή το 2017 ή το 2018  ή το 2019 ή το 2020 ή το 2021 ή το 2022 Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης (Δ.Β.Ε.) από το Ε.Α. ως Φυσικό Πρόσωπο  (Φ.Π.) (για λογαριασμό του) ή ως οικονομικός διαχειριστής άλλου Ν.Π., τότε το εν λόγω Ν.Π. δεν κρίνεται δικαιούχος.

   Σε περίπτωση που το Φ.Π. που ήταν οικονομικός διαχειριστής σε Ν.Π. και το Ν.Π. έλαβε Δ.Β.Ε. από το Ε.Α. το 2015 ή το 2017 ή το2018 ή το 2019, ή το 2020, ή το 2021 ή το 2022 το Φ.Π. δεν κρίνεται δικαιούχος.

   Επίσης, δεν κρίνονται δικαιούχοι Ε.Π. έτους 2023 αγρότες νεαρής ηλικίας ή Νεοεισερχόμενοι Αγρότες, οι οποίοι έχουν λάβει Δ.Β.Ε. ή αύξηση της μοναδιαίας αξίας των Δικαιωμάτων τους στον Περιφερειακό Μέσο Όρο του Ε.Π. ως Φ.Π. ή ως Ν.Π. ή για λογαριασμό κάποιου Ν.Π. (ως διαχειριστές) από το Ε.Π. τα έτη 2015 ή 2017 ή 2018 ή 2019 ή 2020 ή 2021 ή 2022.

        Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ  &  ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img