Τρία νέα προγράμματα επιχορήγησης εργασίας σε επιχειρήσεις και η δράση «Επιταγής Επανένταξης»

spot_img

Προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την (ολοχρονική) απασχόληση ανέργων που αυτή τη στιγμή είναι ανοικτά για υποβολή αιτήσεων.  Κατωτέρω θα βρείτε συνοπτική περιγραφή των δράσεων αυτών, ενώ επισυναπτόμενο θα βρείτε ενημερωτικό υλικό.

 • Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας: Η δράση χρηματοδοτεί έως και το 80% του μισθού και των εισφορών για 18 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 6 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 13.709€ ανά θέση εργασίας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.
  • Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.
 • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 10.000 ανέργους 18-30 ετών: Η δράση στοχεύει στην αναβάθμιση των προσόντων και στην προετοιμασία 10.000 νέων, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης για ένταξη στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
  • Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να αντλήσετε από εδώ.
  • Για το εγχειρίδιο νέας υποβολής, πατήστε εδώ.
  • Για υποβολή της αίτησης, πατήστε εδώ.
 • Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας: Η στόχευση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι διττή
  1. 3.000 ανέργους που ανήκουν σε ειδικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία, απεξαρτημένοι, θύματα έμφυλης βίας ή εμπορίας ανθρώπων κ.ά.). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 24 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 8 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 16.800€ ανά θέση εργασίας.
  2. 7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια ως προς την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες, μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι άνω των 55 ετών, άνεργοι χωρίς υποχρεωτική εκπαίδευση, Ρομά κ.ά.). Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί έως και το 75% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με υποχρέωση διατήρησης της θέσης για 4 μήνες μετά την λήξη της επιχορήγησης. Η μέγιστη συνολική επιχορήγηση ανέρχεται σε 8.400€ ανά θέση εργασίας.

– Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε από εδώ.

Ακόμη, ανοικτή για υποβολή αιτήσεων εξακολουθεί να είναι και η δράση «Επιταγής Επανένταξης», ένα πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων (ανέργων δηλαδή που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας). Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες ενώ το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης ανέρχεται στο 80% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 830€. Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας.

Τέλος, στο πλαίσιο των ενεργητικών δράσεων απασχόλησης της η ΔΥΠΑ παρέχει και υπηρεσίες αναζήτησης προσωπικού και ΕΚΤΟΣ προγραμμάτων. Μπορούμε δηλαδή να καταγράψουμε τις (εποχιακές ή ολοχρονικές) ανάγκες σας σε προσωπικό και στη συνέχεια να αναζητήσουμε και να σας υποδείξουμε υποψήφιους απασχολούμενους, από Μητρώο Ανέργων, που ταιριάζουν στις ανάγκες αυτές.

Δ.ΥΠ.Α – ΚΠΑ2 Αργοστολίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται