Τι αλλάζει στους διαγωνισμούς του νέου ΑΣΕΠ

spot_img

Την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για τον νέο νόμο, ο οποίος εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τη λειτουργία του ΑΣΕΠ και καθιστά ταχύτερη και αντικειμενικότερη την επιλογή του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, συζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με την ηγεσία του Συμβουλίου. Ο κ. Θεοδωρικάκος εκτός του εκσυγχρονισμού του ΑΣΕΠ συζήτησε και με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, το θέμα του διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει παρουσιάσει ο υπουργός Εσωτερικών, στο εξής θα δίνεται ειδικό βάρος στις γνώσεις σε σχέση με τα άλλα κριτήρια για μόνιμους αλλά και συμβασιούχους.

Άμεσος στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, είναι από το 2022 να διεξάγεται ένας γραπτός διαγωνισμός μια φορά τον χρόνο για προγραμματισμένες μόνιμες προσλήψεις υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε γενικές ερωτήσεις που θα αφορούν στο σύνολο των υποψηφίων αλλά και εξειδικευμένες ερωτήσεις ανάλογα με την ειδικότητα (οικονομολόγοι, μηχανικοί κλπ). Επίσης ένας γραπτός διαγωνισμός με γενικές ερωτήσεις θα γίνεται για υποψηφίους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ για τους υποψηφίους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης η διαδικασία παραμένει η ίδια. Πέραν των ερωτήσεων οι υποψήφιοι θα απαντούν σε ειδικά δομημένο τεστ διακρίβωσης δεξιοτήτων και στοιχείων προσωπικότητας, μέσω του οποίου θα γίνεται ένα πρώτο ξεκαθάρισμα, αφού οι υποψήφιοι που δεν θα περνούν το τεστ, θα κόβονται.Ενιαία μοριοδότηση

Ως προς τους συμβασιούχους, στόχος του υπουργείου είναι οι προσλήψεις να γίνονται με ενιαία μοριοδότηση και χωρίς να ισχύουν στο εξής οι ειδικές διαδικασίες επιλογής. Οι Αρχές που θα καθορίζουν τις προσλήψεις, εστιάζουν στον ανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ τόσο για το τακτικό προσωπικό όσο και για το προσωπικό ορισμένου χρόνου πάνω στους ακόλουθους άξονες: Κάθε χρόνο, και με βάση τον καθορισμό των αναγκών που θα καταγράφουν οι φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου κάθε Μάιο και θα εγκρίνονται από το υπουργικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, θα προκηρύσσονται θέσεις και θα διεξάγεται ο διαγωνισμός που θα εξετάζονται, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, τα εξής:

– Το γνωστικό πεδίο του κάθε υποψηφίου

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

– Οι δεξιότητές του για να εξετασθεί η αναλυτική και επαγωγική ικανότητά τους

– Το προφίλ των υποψηφίων μέσα από τεστ προσωπικότητάς τους.

ΠΗΓΗenikos.gr

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img