Υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Κεφαλονιά & Ιθάκη

spot_img

Υπογράφηκαν οι Προγραμματικές Συμβάσεις για την αναβάθμιση

των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων:

“Έργα ζωτικής σημασίας για ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

και ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού”

*********

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης με την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα, συνθετικού τάπητα στίβου και του παρκέ γηπέδου καλαθοσφαίρισης μετά την υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και των εκπροσώπων του Δήμου Αργοστολίου, Αντιδημάρχων κ.κ. Γιώργου Τσιλιμιδου και Σπύρου Σαμούρη, του Δήμου Ληξουρίου, Αντιδημάρχου Γεράσιμου Γαλανού, και για την Ιθάκη, από τον Έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη. Τα έργα είναι προϋπολογισμού ύψους 2.7000.000 ευρω.

Η Περιφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη τα εν λόγω έργα να προχωρήσουν άμεσα, καθότι η πρόσβαση των νέων σε ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ζωτικής σημασίας όπως και οι εγκαταστάσεις για τον αθλητικό τουρισμό. Η εν λόγω σύμβαση προβλέπει την κατασκευή και επισκευή γηπέδων, προωθώντας έτσι τον αθλητισμό και προσφέροντας ποιοτικούς χώρους δραστηριοτήτων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η πράξη, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση  στο Πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” και ειδικότερα στην πρόσκληση ΑΤ06 “Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών” με τίτλο: “Αστική Αναζωογόνηση” και αφορά τα κάτωθι έργα:

Δήμος Αργοστολίου: Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου “Ανδρέας Βεργωτής”, Αθλητική εγκατάσταση (γήπεδο) στην περιοχή Ομαλά, Αθλητική εγκατάσταση (γήπεδο) στην περιοχή Φαρακλάτα

Δήμος Ιθάκης: Αθλητική εγκατάσταση (γήπεδο) στην περιοχή Βαθύ Ιθάκης

Δήμος Ληξουρίου: Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου

Τόσο η δημοπράτηση όσο και η επίβλεψη της δημόσιας σύμβασης μέχρι και την παραλαβή της προμήθειας θα γίνει από το Φορέα Υλοποίησης, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό “Εύδημο”.

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση, μετά την οριστική παραλαβή της προμήθειας, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την άρτια και προσήκουσα συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων,  με δικές τους δαπάνες και ευθύνη.

Η ισχύς της παρούσας σύμβασης αρχίζει από την υπογραφή της και η διάρκειά της ορίζεται σε 24 μήνες. Στο χρονικό αυτό διάστημα περιλαμβάνεται η εκτέλεση των εργασιών από τον Ανάδοχο μέχρι την οριστική του παραλαβή και ο χρόνος καλής λειτουργίας του. Η σύμβαση μπορεί να παραταθεί κατά 12 μήνες με συμφωνία των συμβαλλομένων και με εισήγηση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Η πρόταση εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με την υπ’ αρ.   12302/2021 Απόφαση Ένταξης  (ΑΔΑ 6Σ5Β46ΜΤΛ6-5ΘΛ).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img