Η εμβληματική πίτα της Κεφαλονιάς είναι μια σπάνια νοστιμιά με μπακαλιάρο, μυρωδικά και ωραίο φύλλο!
Μια πίτα δημοφιλή σε όλη την Κεφαλονιά, αλλά άγνωστη σχεδόν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ήταν μια μεγάλη γευστική έκπληξη. Στα φύλλα πολλοί βάζουν και λίγο κρασί. Η κυρία Κατερίνα Δήμα στα Φαρακλάτα της Κεφαλονιάς έφτιαξε την πίτα με συνταγή της φίλης της Βαγγελιώς Παπαναστασάτου, που στο φύλλο χρησιμοποιεί μόνο ξίδι, αλλά χρησιμοποιεί το κρασί για να ραντίσει τη γέμιση. Προσθήκη της Κατερίνας στην κλασική συνταγή της βακαλαόπιτας είναι η πιπεριά Φλωρίνης, που, αν και δεν χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά, της πάει πολύ.
30′ προετοιμασία
45′ ψήσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 15′
Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο πατώντας εδώ