Βακαλαόπιτα: Μια σπάνια ψαρόπιτα από την Κεφαλονιά

spot_img

Η εμβληματική πίτα της Κεφαλονιάς είναι μια σπάνια νοστιμιά με μπακαλιάρο, μυρωδικά και ωραίο φύλλο!

Μια πίτα δημοφιλή σε όλη την Κεφαλονιά, αλλά άγνωστη σχεδόν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ήταν μια μεγάλη γευστική έκπληξη. Στα φύλλα πολλοί βάζουν και λίγο κρασί. Η κυρία Κατερίνα Δήμα στα Φαρακλάτα της Κεφαλονιάς έφτιαξε την πίτα με συνταγή της φίλης της Βαγγελιώς Παπαναστασάτου, που στο φύλλο χρησιμοποιεί μόνο ξίδι, αλλά χρησιμοποιεί το κρασί για να ραντίσει τη γέμιση. Προσθήκη της Κατερίνας στην κλασική συνταγή της βακαλαόπιτας είναι η πιπεριά Φλωρίνης, που, αν και δεν χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά, της πάει πολύ.

30′ προετοιμασία

45′ ψήσιμο

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

12 ώρες αναμονή

Σύνολο: 13 ώρες και 15′

Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img