Φτιάξτε τις πιο νόστιμες σπιτικές βάφλες και συνδυάστε τες σχεδόν με τα πάντα

spot_img

Στο Kefalonia Life είμαστε αρκετά γλυκατζήδες και έτσι βρήκαμε και φτιάξαμε πρόσφατα τις πιο νόστιμες γλυκές βάφλες, που μπορεί κανείς να φτιάξει πανεύκολα στο σπίτι. Τη συνταγή τη βρήκαμε από το site της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου.

Το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας και λιωμένο παγωτό! Φτιάχνονται τόσο εύκολα και, αν έχετε το ειδικό σκεύος για βάφλες, τις ψήνετε στιγμιαία.

Το ιδανικό σερβίρισμα: Απλώνω την καυτή, αχνιστή βάφλα σε ένα πιάτο, βάζω επάνω του μια απολαυστική μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνω με άφθονη σάλτσα σοκολάτας.

Χρησιμοποιήσαμε την υπέροχη και ολοκαίνουριά μας βαφλιέρα Cecotec Fun Gofrestone Double CEC-08006 2 Θέσεων σε Ορθογώνιο Σχήμα 1200W. Αλλά η συνταγή κάνει για όλες τις διαθέσιμες βαφλιέρες, που ήδη έχετε ή κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Σε όσους δεν έχουν ήδη βαφλιέρα, σας προτείνουμε να αγοράσετε μία είτε από εδώ είτε από εδώ

Μερίδες: 6

Υλικά

  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο, χωρίς να κάψει
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού (400 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
  2. Λαδώνω τη βαφλιέρα (ειδική συσκευή για βάφλες που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα. Εχει δύο στρογγυλές αντικολλητικές πλάκες χαραγμένες με βαθιά τετραγωνάκια για να δώσουν στις βάφλες το χαρακτηριστικό τους σχέδιο). Αν δεν έχετε βαφλιέρα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου, από το μείγμα στη βαφλιέρα και, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά. Βγάζω τη βάφλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
  3. Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σος σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρω με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλω.

Επίσης σε πολλούς αρέσει με σαντιγύ, φρούτα και τριμμένο μπισκότο, αλλά μπορείτε να βάλετε μέλι, κανέλα, μήλο και καρύδια!

Βάζοντάς τα με τη σειρά, το μείγμα μας μύριζε υπέροχα πριν καλά καλά το ψήσουμε!!!

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται