– Συστατικά –
- 4 μπανάνες, ώριμες καθαρισμένες (450γρ.)
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα
Για τη σύνθεση
- 1 μπανάνα, ώριμη
- 30 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα
– Μέθοδος Εκτέλεσης –
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο 200ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν, αλάτι, τα αμύγδαλα σπασμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10×30 εκ.
- Κόβουμε την μπανάνα κατά μήκος και τη βάζουμε πάνω στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα σπασμένα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.


Γλυκά – Χωρίς γαλακτοκομικά – Νηστίσιμα – Χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη – Αθλητική διατροφή – Vegan