«Το Αγγαλάκι» το ξεχασμένο σπηλαιοβάραθρο στην περιοχή Πουλάτων, επαρχία Σάμης Κεφαλονιάς (εικόνες)

spot_img

«Το Αγγαλάκι »  το ξεχασμένο σπηλαιοβάραθρο –

περιοχή Πουλάτων- Επαρχία Σάμης- Κεφαλονιάς

Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Στην  αναμόχλευση του αρχείου μου εντόπισα το ημερολόγιο της Κοινότητας Πουλάτων  του 1988. Ήταν αφιερωμένο στο σπηλαιοβάραθρο  Αγγαλάκι. Για να σας ξεκουράσω είπα να σας στείλω εικόνες με χρώματα της υπόγειας Κεφαλονιάς μας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Το σπηλαιοβάραθρο ΑΓΓΑΛΑΚΙ , βρίσκεται στην  περιοχή  του χωριού Πουλάτων της Σάμης , όπου υπάρχει ένα μεγάλο σύστημα σπηλαίων, τα οποία δεν απέχουν μεταξύ τους, σε ευθεία, πάρα μερικά μόλις εκατοντάδες μέτρα.

          Τα νερά στην έξοδο τους είναι υφάλμυρα γιατί κατά την διαδρομή τους ενώνονται με τα υπόγεια νερά, (απορροές), που «κατεβάζει» ο ΑΙΝΟΣ.  Είναι λοιπόν ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο φυσικό γεωλογικό φαινόμενο που παρόμοιο του σε αυτήν την έκταση δεν υπάρχει σε άλλο νησί στον ελλαδικό χώρο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 50 μέτρων, ανάμεσα σε ελαιώνα.

Είχε γίνει μελέτη αξιοποίησης του και για τον λόγο αυτό έχει κατασκευαστεί γύρω από την είσοδο του πέτρινος χαμηλός τοίχος με κιγκλίδωμα. Τελικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ η μελέτη αξιοποίησης στο ΑΓΓΑΛΑΚΙ και έτσι παρέμεινε στην ησυχία του… Μακάρι να αξιοποιηθεί σωστά και μελετημένα.   

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img