Νικόλας Φαραντούρης: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για το Κέντρο Υγείας της Σάμης

spot_img

Φαραντούρης: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για το Κέντρο Υγείας Σάμης 

Η δρομολογούμενη αποψίλωση του Κέντρου Υγείας Σάμης από υπηρετούντες ιατρούς είναι μία επιθετική ενέργεια απαξίωσης και υποβάθμισης ολόκληρης της Ανατολικής Κεφαλονιάς. Το Κέντρο Υγείας Σάμης καλύπτει μια μεγάλη έκταση της Κεφαλονιάς και πλήθος έκτακτων περιστατικών και από την Ιθάκη. Απαιτείται η ενίσχυση αντί της απαξίωσης και υποβάθμισής του, όπως άλλωστε και των υπολοίπων υγειονομικών μονάδων των Νησιών μας.

Προεκλογικά, ο βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Καππάτος δεσμευόταν στις περιοδείες και στις συνεντεύξεις του για την άμεση αναβάθμιση της υγειονομικής κάλυψης των Νησιών μας, τη στελέχωση με επιπλέον ιατρικό προσωπικό και τον εξοπλισμό τους. Σημερα, μετά τις εκλογές, διαπιστώνουμε ότι η Κεφαλονιά & Ιθάκη παραμένουν οι φτωχοί συγγενείς της χώρας. Με μπαλώματα, μετακινήσεις γιατρών και εγκατάλειψη των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων δεν λύνονται τα προβλήματα. Απαιτείται η άμεση στελέχωση των υγειονομικών μονάδων των Νησιών μας με ΝΕΟ ιατρικό προσωπικό και όχι η “περιφορά” των γιατρών μας και η απαξίωση του τόπου μας.

Καλώ τον κ. Καππάτο να απαιτήσει από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας την εκπλήρωση των προεκλογικών του υποσχέσεων και να προχωρήσουν άμεσες ενέργειες ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Σάμης και των λοιπών κεντρικών και αποκεντρωμένων υγειονομικών μονάδων των Νησιών μας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Νικόλας Φαραντούρης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img