Αγία Ευφημία – Έκκληση για άμεση βοήθεια: “Δεν μπορούμε ΜΟΝΟΙ μας, δεν φτάνουν τα συνεργεία”

spot_img

Δημοσιεύουμε παρακάτω ανάρτηση από το Facebook του Tavern-Steki Kefalonia από την Αγία Ευφημία:

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΊΔΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ:

Χρειαζόμαστε Βοήθεια….
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Το μεγαλύτερο μέρος του χωριού είναι κατεστραμμένο. Παντου υπάρχουν λάσπες και χαλάσματα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ…..
ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν εργατικά χέρια να βοηθήσουν να καθαρίσουμε, ξεμπαζώσουμε και να περισώσουμε ότι μπορούμε γιατί πολύ απόστολοι έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Δεν έχουμε ρεύμα, νερό, ως εκ τούτου δεν μπορούμε ούτε καν να προσπαθήσουμε μόνοι μας. Κάνει φοβερή ζέστη, τα ποντίκια είναι μέσα στη λάσπη παντού, μαζί με λύματα, φερτά υλικά, σκουπίδια, πετρέλαια από τα ντεπόζιτο καλοριφέρ που έσπασαν. Είναι μέσα και γύρω από τα σπίτια μας. Χρειάζονται χέρια. Όλα τα Ηλεκτρολογικά έχουν βραχυκυκλώσει, τα υδραυλικά έχουν σπάσει ή φράξει από τις λάσπες και τα χώματα. Οι βόθροι έχουν γεμίσει από τις λάσπες. Δεν μας έχει απομείνει ΤΊΠΟΤΑ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΤΙΟ να τους αδειάσει.
ΕΜΕΙΣ που έχουμε χάσει τα πάντα και δεν έχουμε ούτε που να μείνουμε και εν όψη χειμώνα δεν μας έμεινε ούτε πανωφόρι ούτε ευρώ στη τσέπη. Που μετά από μια σεζόν κατεστραμμένη λόγω COVID, καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε κάτι τόσο καταστροφικό, με το ‘Παντεσπάνι’ του Ελληνικού Κράτους…..

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως τη προηγούμενη φορά που καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι μας -5 χρόνια πριν- το Ελληνικό κράτος όρισε σαν αποζημίωση το ποσό των 8 χιλιάδων ευρώ. Τα 5.000 σε δύο δόσεις και τα 3.000 σε άτομο δάνειο από τη τράπεζα (καμία τράπεζα δεν δίνει σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οπότε αυτά δεν θα τα παιρναμε ποτέ).
Το αποτέλεσμα ήταν πέντε χρόνια μετά και ύστερα από πολλές διατυπώσεις και έξοδα, να μας δώσουν τη πρώτη δόση (2.500 €) την άνοιξη φέτος. Η ειρωνια;;;;;; Την Τετάρτη (Μια μέρα πριν τη καταστροφή), πέρασαν οι μηχανικοί του ΤΑΣ για να δουν το σπίτι και να εγκρίνουν κάποια στιγμή και τη δεύτερη και τελευταία δόση των 2.500€……
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ‘ΤΥΧΕΡΟΙ’…….

Η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την ‘Αναστολη’ των φορολογικών υποχρεώσεων για 6 μήνες….. ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ…….Δηλαδή σε έξι μήνες θα πληρώσουμε (ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ????) τα σπασμένα…… ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ για ανθρώπους που δουλεύουν όλη τους τη ζωή και δεν έχουν ούτε νερό να πλυθούν…..

Ζητούμε υποστήριξη, κάνουμε έκκληση σε κάθε Υπεύθυνο πολίτη να σταθεί στο πλευρό μας. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ τη βοήθεια Νομικών (Δικηγόρων) που θα μπορέσουν να μας υποστηρίξουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ γιατί δεν μας έχει απομείνει ΤΊΠΟΤΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ απέναντι σε ένα κράτος που δεν φροντίζει τους πολίτες του ούτε αποζημιώνει και ούτε μας προστατεύει.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ και το μόνο που ζητάμε είναι ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ.
ΟΧΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΜΕΣΑ…..

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img