Θλίψη έχει προκαλέσει στα Δαμουλιανάτα η είδηση του θανάτου της Σοφίας Παπαδοπούλου – Ζαφειράτου, η οποία έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολυετή και δύσκολη μάχη. Την απώλειά της γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ληξουρίου, αποχαιρετώντας με συγκινητικά λόγια την αγαπημένη του συγχωριανή και σύζυγο του παιδικού του φίλου, Ξενοφώντα Ζαφειράτου.
Όπως αναφέρει, η Σοφία και ο σύζυγός της είχαν δημιουργήσει από τα πρώτα χρόνια των παιδιών τους το σπιτικό τους στην Επισκοπή, καθώς και την επιχείρηση ξυλουργικής στον Σταυρό Δαμουλιανάτων.
Ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος τη θυμάται ως μια γυναίκα χαμηλών τόνων, αθόρυβη αλλά ουσιαστικά παρούσα, με μεγάλη αγάπη και διαρκή αγωνία για την πρόοδο των παιδιών της. Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα, προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό της κατά τη δύσκολη μάχη που έδινε.
«Στο καλό Σοφία, μαχήτρια της ζωής», γράφει στον αποχαιρετισμό του, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στα τέσσερα παιδιά της και στον σύζυγό της, Ξενοφώντα.
«Τα Δαμουλιανάτα πάντα θα σας αγαπούν», καταλήγει η συγκινητική ανάρτηση.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Βαγγέλη Θεοφιλάτου:
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ
Τέλος δεν έχει η πορεία
της θλίψης των τελευταίων
ημερών….
Για τη Σοφία Παπαδοπούλου,
την αγαπημένη μας συγχωριανή
και σύζυγο του παιδικού μας φίλου,
Ξενοφώντα Ζαφειράτου, είχε έρθει
από χρόνια το κακό μαντάτο, ότι είχε
μάχες δύσκολες μπροστά της…..
Είχαν στήσει από τα μικρά χρόνια
των παιδιών τους, στον τόπο μας,
το σπιτικό τους στην Επισκοπή
και την όμορφη επιχείρηση Ξυλουργικής,
στο Σταυρό των Δαμουλιανάτων….
Θυμάμαι τις αγωνίες της για τις σχολικές ανησυχίες των παιδιών την έντονη παρουσία
της για την προκοπή τους …
Χαμηλών τόνων, αθόρυβη σχεδόν,
μα έντονα παρούσα σε όλα της….
Κι ήρθε το κακό μαντάτο…
Η οικογένεια, άφησε το χωριό,
που τόσο αγαπούσε κι ήρθε
στην Αθήνα συμπαραστάτης της…..
Χαθήκαμε τα τελευταία χρόνια ….
Κι ήρθε σήμερα η είδηση η μαύρη !!!
Στο καλό Σοφία, μαχήτρια της ζωής….
Θερμά συλλυπητήρια στα τέσσερα
αστεράκια σου και στον φίλο μου
Ξενοφώντα…..
Τα Δαμουλιανατα πάντα θα σας αγαπούν!!!!







