Με επιτυχία η 2η ημέρα του αφιερώματος στον γλύπτη Μεμά Καλογηράτο από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη (εικόνες – βίντεο)

spot_img

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 στο Μουσείο Ληξουρίου η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου τίμησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με το αφιέρωμα στον Κεφαλονίτη γλύπτη Μεμά Καλογηράτο με παρουσίαση του σπουδαίου έργου του όλα αυτά τα χρόνια στην Κεφαλονιά, της τεχνικής που ακολουθεί, του τρόπου κατασκευής των έργων του, αλλά και με την παράλληλη έκθεση γλυπτικής των έργων του στο χώρο του Μουσείου.

Μπορείτε να διαβάσετε για την πρώτη ημέρα του αφιερώματος προς τον γλύπτη εδώ:
Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη τίμησε τον γλύπτη Μεμά Καλογηράτο με ειδικό αφιέρωμα & έκθεση γλυπτικής των έργων του (εικόνες – βίντεο)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ: Ματίνα Σπυράτου

Αρχικά, η δεύτερη ημέρα του αφιερώματος ξεκίνησε με την Σταλίνα Βουτσινά, δρ Ιστορίας Τέχνης, υπεύθυνη διαχείρισης Συλλογών Μουσείου Μπενάκη με την ομιλία της με θέμα “Γλυπτική σε δημόσιους χώρους της Κεφαλονιάς και η περίπτωση του Γεράσιμου (Μεμά) Καλογηράτου”.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αμέσως μετά η Ευθυμία Μαυρομιχάλη, ιστορικός Τέχνης, αφυπ. μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών πήρε το λόγο με θέμα “Η τέχνη του κατεργάζεσθαι τον χαλκόν” παρουσιάζοντας βήμα βήμα τη διαδικασία της κατεργασίας του χαλκού για την τελική κατασκευή των γλυπτών έργων, όπως αυτά του Μεμά Καλογηράτου.

Στο τέλος, έγινε η προβολή της ταινίας με τίτλο “Χαλκός και Φωτιά”, που αποτελεί έρευνα του γλύπτη Μάρκου Γεωργιλάκη με την επιστημονική επιμέλεια της Ευθυμίας Μαυρομιχάλη, η οποία μάλιστα προλόγισε την ταινία. Η παραγωγή είναι της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πέτρος Πετράτος, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, και συνδιοργανώθηκε από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, το Σύλλογο Φίλων Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς – Ιθάκης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συνεχιστεί η έκθεση γλυπτικής των έργων του έως τις 13/07 (ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).

ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλίες από την Σταλίνα Βουτσινά και την Ευθυμία Μαυρομιχάλη:

Η ταινία που προβλήθηκε στο τέλος:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img