Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη τίμησε τον γλύπτη Μεμά Καλογηράτο με ειδικό αφιέρωμα & έκθεση γλυπτικής των έργων του (εικόνες – βίντεο)

spot_img

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στο Μουσείο Ληξουρίου η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη Ληξουρίου τίμησε τον Κεφαλονίτη γλύπτη Μεμά Καλογηράτο με παρουσίαση του σπουδαίου έργου του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και με έκθεση γλυπτικής των έργων του στο χώρο του Μουσείου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ: Ματίνα Σπυράτου

Αρχικά, η Δώρα Μαρκάτου, ιστορικός Τέχνης, αφυπ. αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μίλησε για τα έργα του με θέμα: “Η καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη και χαλκοπλάστη Μεμά Καλογηράτου”, παρουσιάζοντας παράλληλα φωτογραφικό υλικό σημαντικών έργων του.

Στη συνέχεια ο Πέτρος Πετράτος, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και φιλόλογος, δρ Ιστορίας, μίλησε για τον γλύπτη με θέμα: “Μεμά Καλογηράτου: Γλυπτοθήκη – Ένα Λεύκωμα”.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στο τέλος των ομιλιών ο Πέτρος Πετράτος δώρισε στον Μεμά Καλογηράτο τιμητική πλακέτα, ενώ το κοινό χειροκροτούσε συγκινημένο.

Αμέσως μετά η Δώρα Μαρκάτου ξενάγησε το κοινό στην Έκθεση Γλυπτικής, που έχει στηθεί με πολλά από τα έργα του Μεμά Καλογηράτου εντός του χώρου του Μουσείου Ληξουρίου, παρουσιάζοντας με ενθουσιασμό κάθε έργο του.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Καμινάρη, ενώ συνδιοργανώθηκε από την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, το Σύλλογο Φίλων Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς – Ιθάκης για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακάτω το τιμητικό αφιέρωμα προς τον γλύπτη θα συνεχιστεί και το Σάββατο 06/07/2024 με ομιλίες και προβολή ταινίας, ενώ η έκθεση γλυπτικής των έργων του θα συνεχιστεί έως τις 13/07 (ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).

ΒΙΝΤΕΟ

Ομιλίες από Δώρα Μαρκάτου και Πέτρο Πετράτο – Τιμητική πλακέτα στον γλύπτη:

Παρουσίαση Έκθεσης Γλυπτικής Μεμά Καλογηράτου στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη:

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περισσότερες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή στο άλμπουμ στο τέλος του άρθρου.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img