ΑΝΆΚΑΡΑ: Με μία ανοιχτή & μαζική συγκέντρωση έστειλε ηχηρό μήνυμα για την παραμονή της στον χώρο (εικόνες)

spot_img

Τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση του Συλλόγου ΑΝ’ΑΚΑΡΑ με μία μαζική και δυναμική παρουσία πολιτών διάρκειας 2 ωρών στον χώρο του πρώην ΤΕΙ Ληξουρίου. Ο κόσμος, που βρέθηκε εκεί για να στηρίξει τον Σύλλογο, ήταν πολίτες του Δήμου Ληξουρίου και της Κεφαλονιάς γενικότερα, ενώ δεν έλειψαν και εκπρόσωποι φορέων και πολιτικών παρατάξεων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

Ο κόσμος προσήλθε ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου προς όλους για συζήτηση και ενημέρωση για το ζήτημα, που προέκυψε μετά την απόφαση του Δημάρχου Ληξουρίου Γιώργου Κατσιβέλη για απομάκρυνση του Συλλόγου από συγκεκριμένο χώρο του πρώην ΤΕΙ Ληξουρίου εντός 10 ημερών. Να θυμίσουμε σε όσους έχουν χάσει επεισόδια ότι στην 9η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και ο κόσμος, που ήταν μαζεμένος στην αίθουσα συνεδρίασης, κατάφεραν την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ανάκληση της απόφασης του Δήμαρχου. Ο λόγος που θέλει ο Δήμος να απομακρυνθεί ο Σύλλογος από εκεί είναι για να γίνει άμεσα αποθήκη εξοπλισμού αξίας 200.000 ευρώ για εκδηλώσεις, που θα γίνονται μελλοντικά στο Κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου. Περισσότερα για τις αντιδράσεις του κόσμου και όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση με βίντεο και εικόνες θα βρείτε εδώ: Ο κόσμος του Ληξουριού άσκησε πίεση κάνοντας τον Δήμαρχο να ανακαλέσει απόφασή του για το ΑΝΆΚΑΡΑ στην 9η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (βίντεο – εικόνες)

Στην χτεσινή συνέλευση μίλησαν αρχικά τα μέλη του Συλλόγου και συγκεκριμένα η Φοίβη Ρίζου, ο Νίκος Μουρελάτος Πρόεδρος του Συλλόγου και ο Σπύρος Γεράσιμος Βιτωράτος. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι υπεύθυνοι των δράσεων, που γίνονται στην ΑΝΆΚΑΡΑ, αλλά και απλοί πολίτες. Σημαντική ήταν και η στήριξη και παρουσία στο χώρο των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ληξουρίου. Ειδικότερα ήταν ο Δημήτρης Μαντζουράτος, ο Δημήτρης Μεσσάρης, ο Διονύσης Αραβαντινός, ο Βαγγέλης Φαρακλός και η Τερψιχόρη Γονή, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους και με την έντονη στήριξή τους βοήθησαν σημαντικά στην προσωρινή άνακληση της απόφασης του Δημάρχου στην τότε συνεδρίαση. Επίσης, στο χώρο βρέθηκαν ο Μπάμπης Ρηγάτος Πρόεδρος Κοινότητας Καμιναράτων, καθώς και ο Δημήτρης Ατσάρος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Όλοι όσοι μίλησαν τόνισαν την αξία και τις σημαντικές δράσεις της ΑΝΆΚΑΡΑ για όλες τις ηλικίες στο Ληξούρι, ενώ πρότειναν όλοι μαζί δυναμικά να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους εξασφαλίζοντας την οριστική ανάκληση της απόφασης του Δημάρχου χωρίς παραθυράκια. Εξήγησαν, όμως, ότι έχουν έναν “εχθρό”, που δεν θέλει την ΑΝΆΚΑΡΑ στους χώρους του πρώην ΤΕΙ, χωρίς να τον κατανομάζει κανένας. Η Μαρία Λαδά μίλησε για την προσωπική εμπειρία της με τον Σύλλογο, ενώ ανέφερε ότι συμμετέχοντας η ίδια στο μάθημα Pilates βοηθήθηκε η φυσική της κατάσταση. Ειδικά τα μέλη και οι εκπαιδευτές της ΑΝΆΚΑΡΑ μίλησαν για την αγάπη τους για τους χώρους, που έχουν σπαταλήσει πολύ προσωπικό χρόνο για να τους φέρουν στην τωρινή τους κατάσταση, ακόμα και με πράγματα από το σπίτι τους. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που μίλησαν, εγκωμίασαν τη δράση του Συλλόγου και κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή για τις πράξεις της, ενώ σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ΑΝΆΚΑΡΑ, ειδικά αν έρθει ξανά σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα τους.

Τέλος, υπογράμμισαν ότι ο χώρος που τόσο πολύ θέλει ο Δήμαρχος για αποθήκη, δεν έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αποθηκεύσει με ασφάλεια έναν τόσο ακριβό εξοπλισμό, καθώς με την πρώτη βροχή γεμίζει ο χώρος νερά από τα παράθυρα, ενώ ανέφεραν ότι είναι απλά μία δικαιολογία για να τους “διώξουν” από τους χώρους εκεί. Μάλιστα τόνισαν ότι και ο μεγάλος χώρος, που θα τους απομείνει, έχει προστεθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ από τον Δήμο Ληξουρίου, έτσι ώστε να στεγαστεί εκεί το Μουσείο της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής Ληξουρίου. Οπότε όταν εγκριθεί ο Δήμος θα τους ζητήσει να αποχωρήσουν και από εκεί.

Εντύπωση μας έκανε η αναφορά όλων των μελών, αλλά και του κόσμου, ότι τα μηχανήματα που θέλει ο Δήμος να τοποθετήσει στο συγκεκριμένο μουσείο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός στεγασμένου χώρου και παραμένουν σε διπλανό εξωτερικό χώρο αφημένα στο έλεος μέσα στο νερό και τα χορτάρια, χαρακτηρίζοντάς τα ως “σκουριασμένα παλιοσίδερα” με τεράστια δαπάνη για τους δημότες για την αναπαλαίωσή τους. Επιπρόσθετα, σχολίασαν με έμφαση ότι όλα τα κτήρια γύρω τους έχουν γίνει αποθήκες είτε του Δήμου είτε ιδιωτών (!!!!). Ο Δήμος από ό,τι φαίνεται δεν κατάφερε να τα αξιοποιήσει καταλλήλως με άλλον τρόπο, ενώ δεν γίνεται ούτε συντήρηση και καθαρισμός του εξωτερικού χώρου.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε με σιγουριά ποιος θα “νικήσει” στο τέλος, ο Δήμος ή η ΑΝΆΚΑΡΑ, ή ποια αιτήματα θα επιλυθούν και σε ποιο βαθμό. Αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι όλες οι ενέργειες θα πρέπει να είναι υπέρ του γενικού καλού των πολιτών αρχικά, αλλά και της ίδιας της πόλης του Ληξουριού. Ο χρόνος θα δείξει…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img