Η παράδοση του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης 10 χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014 αναδεικνύει απαράδεκτη καθυστέρηση

spot_img

Σχετικά με την παράδοση του Γυμνάσιου Αγίας Θέκλης

Η παράδοση του Γυμνάσιου Αγίας Θέκλης προς χρήση 10 χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014, αναδεικνύει  όχι μόνο τις τραγικές ελλείψεις στην ασφάλεια των δημόσιων κτιριακών υποδομών (σχολεία, μηχανουργείο ΕΠΑΛ, βιβλιοθήκη , θέατρο, δημαρχείο κ.α.) αλλά και την απαράδεκτη καθυστέρηση στην επισκευή τους που ακόμη στα περισσότερα εκκρεμεί.

Το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης για 10 χρόνια είχε μετατραπεί σε ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» επειδή όλες οι κυβερνήσεις από το 2014 και έπειτα δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή για την επισκευή του. Οι ευθύνες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι εξίσου μεγάλες  αφού μόλις το 2021 μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση 7 χρόνων και ύστερα από μεγάλες κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, δρομολόγησε επιτέλους  την επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Σχολείου παρότι υπήρχε χρηματοδότηση, που εξασφαλίστηκε από κονδύλι άλλης περιφέρειας.

Κρυμμένη πίσω από την κυβερνητική πολιτική η διοίκηση Κατσιβέλη

Οι Περιφερειακές και δημοτικές αρχές των προηγούμενων ετών έβαλαν πλάτη να πείσουν ότι «έκαναν ό,τι μπορούσαν». Τους αρκούσε απλά να φύγει από πάνω τους ένα κομμάτι της ευθύνης τους. Αυτήν την τακτική ακολούθησε και η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Κατσιβέλη, που με τον παροιμιώδη εφησυχασμό και σε ρόλο απλού παρατηρητή, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία «συνέβαλε» ώστε από τις 12-3-2021 που υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου να τύχει αλλεπάλληλων τροποποιήσεων, επιμηκύνσεων χρονοδιαγραμμάτων και παρατάσεων μέχρι και σήμερα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

 Αυτήν την πολιτική τους φυσικά την πλήρωσαν οι μαθητές που 10 χρόνια τώρα αφότου  εγκατέλειψαν το τσακισμένο σχολείο τους, φιλοξενούνταν εγκαταλειμμένοι στην μοίρα τους σε ένα απαρχαιωμένο και ακατάλληλο κοινοτικό κτίριο ολίγων τετραγωνικών στο Σκηνιά Παλικής. Μεταξύ των άλλων, οι μαθητές της μιας τάξης είχαν πρόσβαση σε αυτήν μέσα από την αίθουσα της άλλης τάξης, έκαναν μέχρι και πρόσφατα μόνο θεωρητικά το μάθημα των Η/Υπολογιστών χωρίς υπολογιστές(!), μεταφερόταν με τα αυτοκίνητα των εκπαιδευτικών και κάνοντας ποδαρόδρομο μέσα στην βροχή, ενώ σχεδόν κάθε χρονιά υπήρχαν ελλείψεις εκπαιδευτικών, καθυστερήσεις στον διορισμό τους κ.α. Όλα τα παραπάνω έφτασαν στο σημείο το σχολείο αυτό που εκτός των άλλων είναι και κληροδότημα, να μην συμπληρώνει σήμερα ούτε δυο δεκάδες μαθητές!!!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, ώστε μπορέσει τελικά να ορθοποδήσει αυτό το ιστορικό σχολείο με την μεγάλη παράδοση, που εκτός των άλλων  μπορεί να αποσυμφορήσει σημαντικά το Γυμνάσιο Ληξουρίου. Απαιτούνται όμως εκτός από τις επισκευασμένες εγκαταστάσεις και γενναία χρηματοδότηση, εργαστήρια, μόνιμοι διορισμοί καθηγητών όλων των ειδικοτήτων και μάλιστα έγκαιρα, λειτουργικά του έξοδα, εξασφάλιση όλων των μαθητών στις δωρεάν  μεταφορές, επαναφορά των ευεργετημάτων του κληροδοτήματος, κ.α.

Έχοντας αναδείξει πολλές φορές το συγκεκριμένο ζήτημα μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο, όπως άλλωστε και όλα τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές του Δήμου Ληξουρίου, την αντισεισμική και στατική επάρκεια των σχολείων, την αντιπυρική προστασία, τις αδειοδοτήσεις τους, τη χρηματοδότησή τους από το υπουργείο κ.α.,  συνεχίσουμε να παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Την πλήρη στελέχωσή του Γυμνασίου Αγίας θέκλης με όλο το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Την κάλυψη του σχολείου με όλες τις αναγκαίες εργαστηριακές υποδομές και εργαστήρια (Η/Υ, Φυσικών επιστημών , γυμναστήριο κ.α.), καθώς και όλων των λειτουργικών αναγκών του
  • Την πλήρη και ολοχρονική δωρεάν μεταφορά των μαθητών στο σχολείο τους

Στις 8 Οκτώβρη παίρνουμε θέση για αυτά τα ζητήματα! Μαζί με το λαό του Ληξουρίου για τις ανάγκες των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων, αναδεικνύουμε την Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτική Αρχή.

Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img