Τμήματα Δημοτικών σχολείων του Ληξουριού επισκέφτηκαν το Ενυδρείο Ληξουρίου “Ionian Aquarium” (εικόνες)

spot_img

Ionian Aquarium

Το Ιόνιο Ενυδρείο του Δήμου Ληξουρίου οργάνωσε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα Ληξουρίου και το Γεωπάρκο Unesco Κεφαλονιάς-Ιθάκης μια εκδήλωση ,η οποία συμπεριελάμβανε πειράματα δίνοντας πληροφορίες στα παιδιά για τα Γεωθαύματα του νησιού μας. Έτσι στον χώρο του Ενυδρείου συγκεντρώθηκαν τρία τμήματα Δημοτικών της πόλης μας, για να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε αυτά.

Το πρώτο σκέλος της παρουσίασης ήταν θεωρητικό. Η κυρία Έλενα επικεντρώθηκε στο τι είναι Γεωπάρκο ,γιατί είναι σημαντικός ένας υδροβιότοπος  και πώς δημιουργείτε ένα ηφαίστειο. Αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε με συζήτηση ,σύντομες ερωταπαντήσεις σχετικά με το θέμα και με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού.

Στο δεύτερο σκέλος προχωρήσαμε επί του πρακτέου. Εκεί η κυρία Νατάσα αναφέρθηκε στην διάβρωση των πετρωμάτων και ακτών ,δείχνοντας με πειράματα πώς η όξινη βροχή διαβρώνει και επηρεάζει το φυσικό μας περιβάλλον. Ύστερα ακολούθησε ένα πείραμα για το πώς λειτουργεί θετικά ένας υδροβιότοπος στην περιοχή και πώς την προστατεύει. Τέλος, η κυρία Έλενα δημιούργησε το δικό της ηφαίστειο και αφού έγινε η ‘έκρηξη’, μας εξήγησε την διαδικασία αυτή μιλώντας για τα οφέλη και μη ενός ηφαιστείου. Όλα τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν είχαν σαν κύρια υλικά πράγματα, τα οποία έχει ο καθένας από μας στο σπίτι του και τα παιδιά θα μπορούν να τα επαναλάβουν εκεί χωρίς κάποιο κίνδυνο.

Η εκδήλωση διαδραματίστηκε στις 3 Νοεμβρίου στον χώρο του Ενυδρείου. Τα πειράματα είχαν σκοπό να αναπαράγουν φυσικά φαινόμενα, δίνοντας έναυσμα  να συζητηθούν τα αίτια που το προκαλούν και των νόμων που  διέπουν το κάθε φαινόμενο.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τους δασκάλους για την συμμετοχή και την στήριξη τους!

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται