Ο Γιώργος Κράτσας κολύμπησε για τον Φιλανθρωπικό Διάπλους Ληξούρι – Αργοστόλι & καταχειροκροτήθηκε (βίντεο – εικόνες)

spot_img

Την Παρασκευή 13/05/2022 ο Γιώργος Κράτσας, γιος της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα, πραγματοποίησε Φιλανθρωπικό Διάπλους από το Ληξούρι στο Αργοστόλι για τα Α.μεΑ. της Ένωσης Υπερίων. Για την ασφάλειά του κατά τη διάρκεια τον συνόδευε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, καθώς και άλλα δύο σκάφη από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αργοστολίου.

Αφετηρία του διάπλους ήταν το Ληξούρι και συγκεκριμένα ο Λογγός, στη θάλασσα ακριβώς απέναντι από το Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. Υπερίων, με προορισμό κολυμπώντας στο Φανάρι Αργοστολίου και επιστροφή ξανά στο Ληξούρι.

Πρόγραμμα Διάπλους

  • 8:45 Εκκίνηση από την θαλάσσια περιοχή στο Λογγό στο σημείο των εγκαταστάσεων του ΚΔΗΦ
  • 10:00 Άφιξη στο Αργοστόλι στο «ΦΑΝΑΡΙ»
  • 11:30 Τερματισμός στο σημείο εκκίνησης στο Ληξούρι
  • 12:00 Τιμητική εκδήλωση (Ωφελούμενοι – ΔΣ της Ένωσης)

Κατά την την εκκίνηση του διάπλους του ευχήθηκαν καλή επιτυχία οι μαθητές και οι Νηπιαγωγοί του Α’ Νηπιαγωγείου Ληξουρίου και κατά τον τερματισμό τον περίμεναν επίσης και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Κολύμπησε με τεράστια θέληση στα παγωμένα νερά της θάλασσας μία μεγάλη απόσταση συνολικά περίπου 5,2km και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λιγότερο της 1,5 ώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, οι Αντιδήμαρχοι Γεράσιμος Γαλανός και Γάλεμπ Ντιουάνι, η Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου Ζωή Μοσχονά, καθώς και ομάδα αθλητών, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Ληξούρι για προπονήσεις για τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2022 αύριο.

Η Πρόεδρος Σοφία Μαροπούλου, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κ.Δ.Η.Φ τίμησαν τον Γιώργο Κράτσα με τιμητικό βραβείο για τη σκέψη του να κολυμπήσει στην πανέμορφη θάλασσα του νησιού μας για την Ένωση δείχνοντας την μεγάλη ευαισθησία και αγάπη του.

Το βραβείο είχε μία αφιέρωση προς τον Κράτσα που περιγράφει ο Ν. Καζαντζάκης στους στίχους του:

Ο άνθρωπος, όταν νιώθει πόνο… είναι ζωντανός…

Αλλά όταν νιώθει… τον πόνο του άλλου, τότε ναι… είναι Άνθρωπος…

Ο Γιώργος Κράτσας μετά το τέλος της τιμητικής εκδήλωσης παρέμεινε στις εγκαταστάσεις του ΚΔΗΦ, καθώς η Ένωση προσέφερε μεσημεριανό γεύμα στον τιμόμενο και στους εκπροσώπους της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής.

Ο Γιώργος, με αφορμή τον συγκεκριμένο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», συνεργάστηκε με φιλανθρωπικές οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και διαμένει, και συλλέχθηκε ένα σεβαστό ποσό για το έργο της Ένωσης.

ΒΙΝΤΕΟ: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ: Jerry Gasparinatos

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο Facebook ή απευθείας από εδώ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img