Μια υπέροχη καλοκαιρινή συναυλία από τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου με τη Suite 2020 και 4ους συνθέτες (εικόνες – βίντεο)

spot_img

Την Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022 παρουσιάστηκε στο Ληξούρι από την concert band της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου η ελληνική πρεμιέρα του μουσικού έργου Suite 2020 for concert band.

Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο, με χαρακτήρα φιλανθρωπικό, το οποίο έγραψαν οι συνθέτες Μακρής Χαράλαμπος (Ελλάδα), Ilio Volante (Ιταλία), Francisco José Rosal Nadales (Ισπανία) και Francisco Manuel Relva Pereira (Πορτογαλία). Οι τέσσερις συνθέτες διαθέτουν εξ’ ολοκλήρου τα έσοδα των συναυλιών που περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους, την Suite 2020, προς οικονομική ενίσχυση φορέων και συλλογικοτήτων που συνδέονται με τους τομείς της υγείας και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και η λειτουργία τους επηρεάστηκε από την πανδημία Covid-19.

Σε αυτή την συναυλία έδωσαν το παρόν και διεύθυναν την μπάντα της Φιλαρμονικής και οι τέσσερις δημιουργοί της  Suite 2020. Πέραν του έργου αυτού, το πρόγραμμα περιελαμβανε έργα των τεσσάρων συνθετών σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, καθιστώντας την κεντρική συναυλία της Φιλαρμονικής σε ένα μουσικό γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και προς το τέλος δόθηκαν δώρα, αναμνηστικά και λουλούδια προς τους συνθέτες για την τιμή να παρευρίσκονται στο Ληξούρι.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ματίνα Σπυράτου

ΒΙΝΤΕΟ

Είσοδος μπάντας πριν την έναρξη της Καλοκαιρινής Συναυλίας Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου

Καλοκαιρινή Συναυλία Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου (Μέρος 1)

Συναυλία Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου – Suite 2020 Mέρος 2ο (01-08-2022)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή απευθείας εδώ.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται