Καταβάλλεται άμεσα η επόμενη δόση των 60.000 ευρώ στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ»

spot_img

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Καππάτου- Σκάλκου (Γ.Γ. ΕΣΠΑ) για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ»: Καταβάλλεται άμεσα η επόμενη δόση των 60.000 ευρώ

Το πρωί της Τρίτης 20.12.2022 επισκέφθηκα το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο.

Κατά τη προγραμματισμένη συνάντησή μας έθεσα στον κ. Γενικό το φλέγον ζήτημα που αφορά στην ομαλή λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ένταξης της Στέγης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», ζήτησα από τον Γενικό Γραμματέα τη συνδρομή του ώστε η καταβολή της επόμενης δόσης χρηματοδότησης να δρομολογηθεί, αφού συντρέχουν οι προϋποθέσεις εκταμίευσής της.

Η ανταπόκριση του κ. Σκάλκου ήταν άμεση προκειμένου οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες, το κόστος μισθοδοσίας και η χρηματοδότηση της τροφοδοσίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Ληξούρι να μην διαταραχθούν.

Έτσι, πρόκειται να καταβληθεί άμεσα το ποσό των 60.000 ευρώ που αφορά μια σειρά εξόδων της Στέγης.

Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σκάλκο  για το έμπρακτο  ενδιαφέρον που επέδειξε σε ένα τόσο σοβαρό, κοινωνικό, ζήτημα.

Τέλος, δε μπορώ να παραλείψω τη σημασία της άοκνης προσπάθειας που τόσο η Πρόεδρος της Ένωσης Α. μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» κ. Σοφία Μαροπούλου- Ζαφειράτου όσο και το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου καταβάλλουν.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης παραμένω σταθερά δίπλα τους ώστε από κοινού να βρίσκουμε λύση στα  ζητήματα που ανακύπτουν.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται