Η Περιφορά των Επιταφίων στο Ληξούρι & τα “δύσκολα” φαναράκια (φωτογραφίες – βίντεο)

spot_img

Δύο χρόνια μετά την έλευση του Κορονοϊού πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 22/04/2022 η περιφορά των Επιταφίων στο Ληξούρι με πλήθος κόσμου παρά τον δυνατό αέρα και το κρύο.

Η πομπή ξεκίνησε με την περιφορά του Επιταφίου του Παντοκράτορα και στη συνέχεια ενσωματώθηκε και ο Επιτάφιος από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών.

Με προπομπό τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου με πένθιμες μελωδίες σε κλίμα κατάνυξης και σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι από τον κεντρικό δρόμο της αγοράς η περιφορά των Επιταφίων κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία.

Μετά το τέλος, μοιράστηκαν στα μικρά παιδιά του Συλλόγου Καμιναράδων δάδες και στον υπόλοιπο κόσμο φαναράκια από τον Δήμο Ληξουρίου για τις ψυχές όσων έχουμε χάσει.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Να σημειώσουμε ότι λόγω του ανέμου πολλά από τα φαναράκια, παρόλο που άναψαν αμέσως με τις δάδες, δεν μπορούσαν να φτάσουν με ευκολία ψηλά και είτε έπαιρναν ύψος και αμέσως έπεφταν κάτω είτε δεν ανυψώνονταν καθόλου. Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα έχαναν τον έλεγχο και έπεφταν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο λιμάνι, καθώς και πάνω στον κόσμο καθιστώντας τα αρκετά επικίνδυνα. Μπορείτε να δείτε και το βίντεο με τα ατυχήματα και τις αντιδράσεις του κόσμου. Ευτυχώς δεν είχαμε δυσάρεστα αποτελέσματα λόγω του ότι ο κόσμος αντιδρούσε αμέσως προλαμβάνοντας το κάθετι.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία!

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ματίνα Σπυράτου

Βίντεο

Επιλεγμένες φωτογραφίες (Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο Facebook ή πατώντας εδώ)

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται