Η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αναβάθμιση λιμενικής εγκατάστασης του Ληξουριού

spot_img

Μετά από την επαφή με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη που είχαμε στην τελευταία επίσκεψη στο υπουργείο μαζί με το βουλευτή του Νομού κ. Παναγή Καππάτο και τη συνεργασία που ακολούθησε με την Επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του Υπουργείου έγινε δεκτή η πρότασή μας και ο Δήμος Ληξουρίου ορίστηκε ως φορέας υλοποίησης του έργου “Αναβάθμιση λιμενικής εγκατάστασης Ληξουρίου”.

Με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα και τον ορισμό του Δήμου ως φορέα υλοποίησης του έργου της αναβάθμισης της λιμενικής εγκατάστασης Ληξουρίου ανοίγει ο δρόμος για την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του σημαντικότερου ίσως αναπτυξιακού έργου για το Ληξούρι!!

Στο τεχνικό δελτίο που καταθέσαμε στο Υπουργείο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης , η ενίσχυση των κρηπιδωμάτων και η δημιουργία εγκαταστάσεων φιλοξενίας σκαφών στο νότιο και δυτικό τμήμα του λιμένα.

Ένα σπουδαίο έργο για το Ληξούρι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης !!

Μεθοδικά και υπεύθυνα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε για την εξασφάλιση κονδυλίων για έργα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται